Food

12 perfect ontbijtjes voor iedereen die ‘s ochtends altijd haast heeft

Nog even snoozen, net iets te lang douchen en nu zit je eyeliner al voor de derde keer scheef. Het zit allemaal niet mee in de ochtend… Shit, is het al zo laat? Je moet nu eigenlijk echt de deur uit, dat wordt het ontbijt maar weer skippen. Fout! Herken jij deze morning struggles? Vanaf nu hoef je nooit meer haasten in de ochtend, want deze ontbijtjes maak je in een handomdraai!

Yoghurt

Als er één ontbijtje snel is, dan is het deze wel. Je voegt er zelf aan toe wat je lekker vindt (en hoeveel tijd je hebt natuurlijk), denk aan fruit, muesli of noten. Ben je echt in a hurry? Koop voorverpakte yoghurtcups, lepel mee en gaan! Wat ook super handig is, zijn deze yoghurt ‘to go’ bakjes. Je doet onderin het bakje de yoghurt en in het bovenste gedeelte je toppings. Super handig en je maakt het de avond ervoor al klaar.

Hardgekookt eitje

Dit klinkt misschien als een karig ontijt, maar beter iets dan niets toch? Zet de timer op 8 minuten en als je klaar bent met aankleden en tandenpoetsen zijn jouw eieren ready to eat. 

Avocado toast

Rooster een broodje en besmeer het met een halve avocado. Even wat peper en zout toevoegen en klaar is Kees! Heb je gelijk alle goede vetten voor de rest van de dag binnen.

Chia pudding

Nog een ontbijtje die je de avond ervoor klaarmaakt! Meng amandelmelk met chiazaad en begin de ochtend met deze jelly pudding.

Groene smoothie

‘s Ochtends niet zoveel trek? Ga voor een vloeibaar ontijt, zoals een smoothie. Kom je in tijdnood? Dan is dit is ook nog eens makkelijk mee te nemen. Maak een sapje van spinazie, een (bevroren) banaan en wat amandelmelk. Wil je een iets vullender ontbijt? Gooi er eens wat havermout doorheen. Je zit hierna gegarandeerd tot de lunch vol.

Volkorenbroodje met amandelboter

Tja, eigenlijk is één van de snelste ontbijtjes toch gewoon het ouderwetse bammetje. Kies voor een smeersel om je boterham mee te beleggen. Amandelboter is bijvoorbeeld een goede keuze voor de start van je dag.

Eimuffin

Begin je het nut in te zien van meal prepping? Dan hebben we hier een recept voor gevorderden. Neem vijf eiwitten en drie keer eigeel, wat melk, broccoli en mozzarella en meng het door elkaar. Verdeel het mengsel over cupcakevormpjes en bak ze vervolgens 20 minuten op 350 graden. Het kost iets meer tijd, maar dan heb je wel gelijk voor de hele week ontbijt gemaakt.

Granolabar

 

Een foto die is geplaatst door Amoda (@amodatea) op

Oké, oké. We raden een goed ontbijt van harte aan, maar soms kan het gewoon even niet anders. Het is altijd beter om iets te eten. Dus heb je echt geen tijd? Grijp dan een mueslireep mee uit de kast. Maak hier geen gewoonte van, het blijft natuurlijk een tussendoortje. Lees in dit artikel hoe jij zelf mueslirepen maakt.

Breakfast burrito’s

Zit je make-up in één keer perfect en heb je hierdoor iets meer tijd over? Probeer dan eens een ontbijt burrito. Dit is de nieuwe trend op ontbijtgebied en het is ook nog eens erg smakelijk! Kies voor een volkoren of meergranen wrap en vul het met ei, groenten en (als je het aankunt op de vroege ochtend) kip. Je kunt er ook voor kiezen om in één dag super veel burrito’s te maken. Vries ze per stuk in en haal er eentje uit in de ochtend, paar minuutjes in de magnetron en klaar is je burrito!

Overnight oats

Eén van de populairste ontbijtjes op het moment is misschien wel overnight oats. Havermout met (amandel)melk die je ‘s avonds al mengt en in de koelkast zet, zodat je de volgende ochtend alleen maar een lepel hoeft te pakken voordat je gaat ontbijten.

Ontbijtgranen

Muesli, cruesli, gepofte rijst, noten… Tegenwoordig is het aanbod ontbijtgranen in de supermarkt enorm. Meng het met melk of yoghurt en fruit en je hebt een gezond ontbijt op tafel staan. En dat in slechts een paar minuten.

Energy bites

Dit ziet er misschien ingewikkelder uit dan het is, want deze balltjes hoeven niet eens in de oven. De basis van deze bites is havermout, amandelboter of pindakaas, chocolate chips en ahornsiroop. Meng alles door elkaar en maak hier balletjes van. Easy peasy.

Eet smakelijk!

Lees ook:

Bron