Lifestyle

Dit zijn de 10 leukste steden als je wil studeren in het buitenland

Ben jij niet zo’n avonturier, maar heb jij wel even zin om er tussenuit te gaan? Ga studeren in het buitenland! Je studeert niet voor altijd dus dit is je kans! Je leert mensen kensen, doet veel nieuwe ervaringen op en het staat ook nog eens goed op je CV. Do we need to say more? Wij zetten de 10 leukste steden voor je op een rijtje!

1. Montpellier
Het Zuid-Franse Montpellier ken je misschien nog niet, maar het is een populaire bestemming onder internationale studenten. Montpellier zelf heeft circa 255.000 inwoners, waarvan 55.000 studenten zijn. Er zijn veel culturele evenementen, dus als aankomend student ga je je hier niet vervelen. De kamerprijzen zijn goed te doen en de zomer duurt net even wat langer dan in Noord-Europa. Winning!

2. Parijs
Om nog even in het land van de croissants en macarons te blijven, Parijs mag natuurlijk niet ontbreken in dit rijtje. Met maar liefst zeventien universiteiten kun je praktisch voor elke studie terecht in de stad van de liefde. Parijs kan wel erg duur zijn, maar het compenseert weer dankzij het goedkope lesgeld. De beste universiteit in Parijs is Ecolé Normale Supérieure, gelegen in het Quartier Latin.

3. Londen
Als we het hebben over goede universiteiten, hebben we het over Londen. Van alle universiteiten in deze stad staan er achttien(!) universiteiten in de top 100 en twee in de top tien van de wereld. De kans op een baan na een studie in Londen is hoog en het studentenleven is er fantastisch. Een minpuntje: in Londen ligt de huurprijs erg hoog… De beste universiteit van Londen is UCL, genoteerd als nummer vier in de lijst van beste universiteiten ter wereld.

4. Göteborg
Studeren in Zweden is erg aantrekkelijk. Onze vrienden uit het hoge Noorden hebben het namelijk goed geregeld. Onderwijs is hier gratis. 35% van alle inwoners is hierdoor hoger opgeleid. De Universiteit van Göteborg is met 60.000 studenten de grootste universiteit van Zweden en heel Scandinavië. Buitenlandse studenten op vrijwel elke universiteit of hogeschool zijn welkom. 9% van alle studenten in Zweden komt uit het buitenland. Je bent dus absoluut geen buitenbeentje als je uit een ander land komt.

5. Hong Kong
Eén van de grootste studentensteden in Azië is Hong Kong en dit is gelijk de goedkoopste stad uit de lijst. Het dagelijkse leven is relatief goedkoop en het collegegeld is erg laag. Deze bruisende stad heeft zeven onderwijsinstellingen. The University of Hong Kong staat op nummer 26 van de wereldranglijst.

6. Singapore
Om nog even in Azië te blijven: Singapore is een stad die steeds populairder wordt onder studenten en dat terwijl er maar twee universiteiten in de ranglijst staan. Er is in Singapore na je studie ook voldoende werkgelegenheid. Zo werk je gelijk nog eventjes aan je CV. De topuniversiteit in Singapore is de National University of Singapore.

7. Sydney
De meest internationale stad in deze top tien is Sydney. Deze Australische stad is een te gekke stad om on te studeren. Het lijkt eigenlijk wel of Sydney álles heeft. Zon, zee, strand, feesten, cultuur en goede universiteiten, wat willen we nog meer? Sydney is de grootste en oudste stad van Australië en de University of Sydney scoort hoog met plek 38 op de wereldranglijst.

8. Tokio
Tokio is één van de grootste steden ter wereld. Je hoeft dus niet bang te zijn dat jij je hier eenzaam voelt. Het is typische stad waar het nooit stil is en Tokio speelt een grote rol in de financiële sector. Heb jij het nog geen heimwee na je studiejaar? Er zijn genoeg interessante stageplekken in deze stad!

9. Boston
Ben jij een echte kunst- en cultuurfreak? Dan zit je in Boston goed. De universiteiten in Boston zijn erg bekend. Grote kans dat je ze herkent uit een film of Amerikaanse serie. Hier zit onder andere de Massachusetts Institute of Technology (MIT) en Harvard University. Naast goede opleidingen is Boston ook een topstad als het gaat om werkgelegenheid, dus ook na je studie is Boston erg aantrekkelijk.

10. San Fransisco
San Francisco is misschien wel de meest relaxte stad van Amerika. De ligging is top en het klimaat is niet te vergelijken met Nederland. Wist je dat San Fransisco een hippie verleden heeft en de flower power hoofdstad van de wereld was? San Fransisco kent goede universiteiten, maar ook grote bedrijven als Apple en Facebook hebben hier hun hoofdkantoor gevestigd. Super interessant om ook wat werkervaring op te doen dus!