Lifestyle

Met deze 11 tips zie je nooit meer een spin in je kamer

Veel mensen zijn bang voor spinnen. Wist je dat 1 op de 5 vrouwen en 1 op de 10 mannen bang is voor spinnen? Dan hebben we het niet over die grote harige vogelspinnen, maar gewoon onze huis-tuin-en-keukenspinnetjes. Schreeuw jij alles bij elkaar als je een spin hebt ontdekt op je kamer? Met deze tips zorg je ervoor dat spinnen bij jou uit de buurt blijven.

♥ Citroen
Waar citroenen allemaal wel niet goed voor zijn! Spinnen háten namelijk citrusvruchten. Steek bijvoorbeeld een citroenkaars aan, of leg schillen van de citroen op een plek waar jij veel spinnen hebt gespot. Zeker weten dat het vanaf nu niet meer hun favoriete plekje is.

♥ Etherische olie 
Etherische olieën zijn er natuurlijk om iets lekker te laten ruiken, spinnen denken daar heel anders over. Kies voor een olie met pepermuntgeur en spinnen weten niet hoe snel ze weg moeten komen.

♥ Cederhout
Ceder is hout en afkomstig van de cederboom, een bepaald soort naaldboom bekend vanwege haar geur. Je kan hier blokjes van kopen en op plekken leggen waar spinnen het huis makkelijk binnen komen.

♥ Noten
Spinnen walgen van noten en dan met name noten van bomen. Leg wat walnoten op de vensterbank en wij verzekeren je dat deze spinvrij blijft.

♥ Compost
Spinnen verstoppen zich graag op donkere plekken. Denk aan de tuin of tussen het hout. Creëer een plekje in de tuin als lokaas zodat spinnen daar hun plekje hebben en niet gezellig in jouw huis hoeven te bivakkeren! Doe dit natuurlijk wel op een tactische plek en dus niet vlakbij de voordeur.

Anti-spinnenspray
Of je huis er echt lekker van gaat ruiken… don’t think so! Effectief? Absoluut. Maak je eigen anti-spinnenspray! Meng azijn met water en spuit dit door je huis. Spinnen zie jij de komende tijd niet meer.

♥ Maak je huis dicht
Neem voorzorgsmaatregelen. Maak gaten en scheuren die van buiten naar binnen lopen dicht, zo is de kans véél kleiner dat spinnen bij jou op bezoek komen en hoef je al deze andere trucjes niet toe te passen!

♥ Clean up your mess
Houd je huis schoon, dit voorkomt dat er beestjes in je huis komen, in welke vorm dan ook. Zorg er ook voor dat je alle hoekjes van het plafond meeneemt, dit is namelijk de perfecte plek voor een spinnenhuisje. Dit is meteen een goede reden om maar eens aan die grote schoonmaak te beginnen.

♥ Neem een kat
Durf je helemaal niet in de buurt van de spin te komen? Wij weten wel iemand die je wilt helpen. Neem een kat als huisdier. Zij vinden het namelijk leuk om spinnen te vangen.

♥ De stofzuiger
Durf je een spin niet met je hand te pakken en is er niemand in de buurt? Pak gewoon de stofzuiger en zuig hem op. Dat fabeltje over dat ze dan weer uit de slang klimmen; maak je geen zorgen, als de spin eenmaal in de stofzak zit kan hij er écht niet meer uit. Is dat verhaal ook meteen de wereld uit geholpen ;-).

Lees ook:

Bron