Lifestyle

Heftig verhaal: Mijn oma pleegde zelfmoord

Girlscene.nl gaat over fashion en beauty, allerlei happy dingen. Helaas zijn er soms ook minder leuke dingen in het leven en die passen goed in onze rubriek ‘lifestyle’. Want vervelende en heftige dingen horen helaas bij het leven. Sommige meiden hebben wel iets heel heftigs meegemaakt en willen hun verhaal graag met jullie delen. Deze keer vertelt iemand over haar oma die zelfmoord heeft gepleegd.

Mijn oma heeft een paar jaar geleden zelfmoord gepleegd. Ze was al lang depressief, ik was toen nog jong en wist niet goed wat er was. Ik dacht dat ze gewoon in het ziekenhuis lag omdat ze ziek was. We gingen vaak op bezoek maar je kon gewoon zien dat ze anders was dan daarvoor. Ze was heel stil en lachte weinig. Gelukkig mocht ze op een gegeven moment weer naar huis.

Na een doodnormale dag ging opeens ‘s nachts de telefoon. Ik schrok wakker en hoorde mijn moeder praten. Ze begon te huilen en vertelde toen aan mijn vader dat mijn oma was weggelopen. Ik hoorde het en hoopte dat het een nachtmerrie was. Ze belde de politie en zocht het hele dorp af. Het was winter en op mijn verjaardag. Ze had alleen een pyjama aan dus het was belangrijk dat ze snel werd gevonden. Die ochtend hield mijn vader mij en mijn broertje thuis. Mijn moeder was die avond niet thuis gekomen om haar te zoeken. Mijn vader huilde de hele ochtend en uiteindelijk kwam het telefoontje dat ze was gevonden, dood. Ze was gestorven door de kou. Later hoorde ik dat ze een briefje had geschreven aan mijn opa dat hij niet hoefde te zoeken.

Ik heb vaak gedacht dat het mijn schuld was dat ze dood ging. Ze vroeg namelijk laatst nog of we weer een keer samen iets gingen doen, ik wist natuurlijk niet dat dit de laatste keer zou zijn. Het is er helaas dus nooit van gekomen. Bij de begrafenis van mijn andere oma die eerder was overleden zei iemand nog tegen me: ‘Je moet zuinig zijn op je laatste oma’. Ik heb nog vaak gehuild en gedacht dat het mijn schuld was. Het liefst had ik nog afscheid van haar genomen.

Wil jij ook graag jouw heftige verhaal delen op Girlscene? Stuur dan een mail met jouw verhaal naar info@girlscene.nl onder vermelding van: ‘Heftig verhaal of Leven met’.

Must reads 👀