Lifestyle

8 tips waardoor jij wel een ochtendmens wordt

Blijf jij het liefst nog even liggen als de wekker gaat? Ben jij wat ze noemen meer een avondmens? Heb jij een haat-liefdeverhouding met de wekker en maak jij van snoozen een echte topsport? Vanaf nu geen struggles meer in de ochtend, met deze tips word jij een echt ochtendmens! Of in ieder geval, kun je een poging doen. Lees snel verder.

♥ Daglicht
Geldt bij jou hoe donkerder jouw kamer hoe beter? Dan hebben wij helaas slecht nieuws voor je, want je wordt namelijk het beste wakker met een beetje licht door de ramen. Dit heeft alles te maken met je slaaphormoon. Als er licht naar binnen schijnt weten je hersenen vanzelf dat het minder slaaphormoon (melatonine) en meer energiehormoon (cortisol) mag aanmaken en word je dus vaak op een natuurlijke manier gewekt. Tip: Wil je jouw donkere gordijnen niet meteen vervangen maar ben je wel benieuwd of dit invloed heeft op jouw ochtendroutine? Dan is een wake-up light misschien iets voor jou. Hiermee wordt een zonsopgang nagebootst in jouw slaapkamer waardoor jij vol energie wakker wordt.

Snoozeverlaafd?
Vanaf nu verslaap jij je nooit meer. Download gewoon deze app! Als je wekker ‘s ochtends afgaat moet jij eerst een paar sommen oplossen anders stopt de wekker niet met piepen. Zo word jij wel wakker dus. 😉

♥ Sleep cycle
Als we het dan toch over apps hebben… Heb je sleep cycle weleens geprobeerd? Deze app maakt je wakker op het moment dat je lichaam in een lichte slaapfase zit, zodat je niet mega suf wakker wordt met wallen waar je U tegen zegt.

♥ Citroenfris
Begin de dag met een glas lauwwarm water met citroensap. Dit klinkt niet echt als een verwenmoment in de ochtend, maar heeft toch degelijk effect op jouw dag. Het werkt namelijk goed voor je spijsverteringsstelsel en immuunsysteen plus je voelt je gelijk een stuk frisser en energieker!

♥ Work it baby
Beweging is de beste start van je dag. Door rustige, ritmische bewegingen te doen verbeter je de bloedcirculatie. Hiermee bereid je je lichaam goed voor op de dag, verlaagt je bloeddruk en vermindert stress. Je kunt ‘s ochtends een rondje joggen, een yogales volgen of gewoon een sprintje naar de trein trekken. 😉

♥ Treat yourself
Je wekker is net afgegaan, maar je ziet het nut er nog niet helemaal van in om je warme bed te verlaten. Zorg er daarom dat je een goede reden hebt waarom jij je warme dekens moet inruilen. Denk bijvoorbeeld aan een lekker ontbijt dat je gisteravond al gemaakt hebt, je lievelingsthee die je weer hebt ingeslagen of misschien kan je eindelijk je nieuwe top aantrekken vandaag? Maak een feestje van je ochtend!

♥ Een koude douche
Spring onder de douche om even lekker wakker te worden, maar pas op dat je niet te heet doucht. Dit zorgt ervoor dat je in je slaapmodus blijft hangen. Kies daarentegen eens voor de koude kraan! Zet op de laatste minuut van je doucheritueel eens de koude kraan helemaal open. Dit is super goed voor de doorbloeding van je lichaam en je bent gelijk goed wakker. Wedden dat het werkt? 

♥ Eitwitrijk ontbijt
Kies voor een eiwitrijk ontbijt en skip de koolhydraten. Eiwitten zorgen er namelijk voor dat je wakker wordt, koolhydraten doen het tegenovergestelde. Kies dus voor een eitje, pindakaas, kwark of havermout. 

Lees ook:

Must reads 👀