Lifestyle

9 tips om het hoofd van je huisdier koel te houden tijdens deze nazomer

Is het al september!? Hoewel normaal rond deze tijd van het jaar de blaadjes al van de bomen vallen, zitten we deze week nog in bikini alsof het hoogzomer is! Maar wat doen we met onze huisdieren die al bezig zijn met hun wintervachtje te kweken? Hier wat tips om ervoor te zorgen dat onze huisdieren het hoofd koel houden.

1. Heb jij een hond of konijn? Let goed op! Deze hebben snel last van de hitte. Konijnen zijn van nature gewend om in donkere holen te leven en zijn dus niet gewend aan de brandende zon. En wist je dat honden maar op een plek zweetklieren hebben? Namelijk op hun voetzolen.

2. Maak kleine rondjes met de hond. Ga dus niet hele stukken lopen (en al helemaal niet met de fiets) tijdens hete periodes.

3. Leg koelelementen (gewikkeld in een handdoek) in het hok van je huisdier. Huisdieren hebben een verhoogde kans op ziektes met warm weer, veroorzaakt door vliegjes die eitjes leggen in de keutels of vacht van een dier.

4. Dit klinkt misschien logisch, maar wordt snel vergeten. Zorg voor vers en koel drinkwater. Wij worden ook niet blij van lauw water tijdens dit warme weer, toch!? 

5. Maak hondenijsjes! Deze zijn te koop in de winkel, maar zijn ook heel makkelijk zelf te maken. Dit heb je nodig:
♥ 540 ml magere yoghurt
♥ 100 gram pindakaas
♥ 1 banaan
♥ hondenkoekjes
♥ bekertje

Meng de yoghurt, pindakaas, banaan in een kom. Schenk het mengsel in de bekertjes en steek een hondenkoekje in als stokje. Zet ze een nachtje in de diepvries en je hond zal je dankbaar zijn!

6. Wat doe jij het liefst met 30 graden? Een duik in het water natuurlijk. Neem je hond lekker mee naar een plas water, kan hij/zij net als wij ook even afkoelen.

7. Katten zoeken over het algemeen de schaduw zelf wel op. Leg wel op met nat voer, dit bederft veel sneller. Leg liever brokjes voor je kat neer. 

8. Wist je dat je huisdier ook kan verbanden? Houd jouw beestje van zonnebaden? Dan kan een beetje zonnebrand dus echt geen kwaad.

9. Is jouw dierlijke vriend een vogel en zit hij in een kooi? Zet deze op de grond met hete dagen, warmte stijgt namelijk op. (Pas hier wel mee op als er ook een kat in huis loopt, je wilt natuurlijk geen Tom & Jerry taferelen ;-)).

Lees ook:

Bron, bron 

Must reads 👀