Lifestyle

11 dingen die jij sowieso herkent als je het middelste kind bent

De oudste krijgt alle aandacht van de ouders, de jongste kan alles maken: er zijn tientallen artikelen geschreven over oudste en jongste kinderen. Het middelste kind is hierbij een beetje op de achtergrond, net als in het gezin. Maar de middelste zijn heeft óók voor- en nadelen! Daarom hebben wij dit artikel voor jou geschreven. Deze dingen herken je sowieso als jij de middelste van het gezin bent!

1. Terwijl je broer of zus best bezitterig kan zijn, heb jij er geen enkel probleem mee om dingen te delen. Sharing is caring!

2. Je bent enorm goed in onderhandelen. Door de dominante oudste en zeurende jongste heb je geleerd hoe je jouw zin kan krijgen zonder ruzie te krijgen. Komt later goed van pas op de werkvloer!

3. De oudste wordt gezien als ‘de verantwoordelijke’, maar jij hebt ook een groot verantwoordelijkheidsgevoel. Je hebt tenslotte een klein zusje of broertje waar je op moet letten. En bij je grote broer of zus heb je weer gezien welke fouten je niét moet maken, waardoor je niet snel de mist in zal gaan. Handig!

4. Omdat je tussen de oudste en de jongste in zit, kun je met iedereen opschieten. Dat heb je in het gezin geleerd en die eigenschap komt later enorm goed van pas.

5. Je kunt je goed in anderen verplaatsen. Omdat je overal tussenin zit, weet je wat het is om de underdog te zijn en heb je een groot empatisch vermogen. 

6. Als middelste kind ben je heel geduldig. Je hebt al zoveel ruzies gesust binnen het gezin ;-).

7. Hierdoor ben je wel conflictvermijdend. Je doet er alles aan om ruzies te voorkomen. Maar als er wel ruzie ontstaat dan red jij je wel. Je hebt je ook staande weten te houden tegenover jouw broer of zus!

8. Je bent super sociaal. Je hebt er geen problemen mee om nieuwe vrienden te maken en vindt het leuk om met verschillende mensen te praten. 

9. Je bent enorm geliefd bij je broers en/of zussen. Als middelste ben je misschien wel stuck in the middle, maar jij hebt wel het geluk dat je met de oudste én jongste goed kan opschieten. 

10. De oudste en jongste eisen veel vaker de aandacht op dan de middelste. Jij krijgt misschien iets minder aandacht, maar hierdoor heb je wel geleerd om onafhankelijk te zijn. Jij redt jezelf wel! 

11. Je kan je goed aanpassen. Wat er ook gebeurt, jij vindt wel een manier om ermee om te gaan.  

Lees ook: 

Bron