Fashion

5 trends die dit najaar niet te missen zijn

Het is officieel tijd om afscheid te nemen van de zomer. Hoe stom het ook is om te accepteren dat de dagen korter worden en de temperaturen dalen is het ook wel weer fijn om de herfstkleding uit de kast te halen en de zwierige jurkjes op te bergen. Voordat het zover is vertellen we je eerst nog even wat een paar grote trends voor de komende maanden zijn. Lees verder.

Ook komend seizoen duiken we terug de tijd in. Hoewel de jaren ’90 trends afgelopen maanden op én naast de catwalk domineerden worden we dit najaar juist meegenomen naar de wilde jaren ’70. Denk flared jeans – yes! -, warme corduroy stoffen en typische herfstkleuren van toen waardoor je nu niets liever wil dan je zomerkleding opbergen.

Bij iedere trend laten we je meteen even zien welke items van het jeansmerk Lois typerend zijn voor die look! Misschien ken je dit iconische merk wel en anders is je moeder er absoluut bekend mee. Vraag maar eens. 😉 Wil je graag lopen in mooie kledingstukken die van goede kwaliteit zijn en een fijne pasvorm hebben? Dan zijn deze looks zeker iets voor jou. Wij hebben onze favorieten in ieder geval al geselecteerd.

Flared jeans

Flared jeans keerden vorig jaar terug in het straatbeeld en daar zijn we maar wat blij mee. In combinatie met een paar hakken (of een goede sneaker, als je durft) zorg je er in één klap voor dat je er langer, slanker en vrouwelijker uitziet. Op de Girlscene redactie kunnen we inmiddels niet meer zonder een paar in onze kast.

 
RAVAL Lea Soft Colour & MALLORCA Mass Green Cast

Corduroy stoffen

Het is een tikkeltje oubollig, maar past wel helemaal in het jaren ’70 straatje (en bij koud weer): corduroy stoffen. Let maar op, dit najaar spot je de stof volop! Vind je deze trend nog iets te spannend om meteen te rocken? Dan hoef je heus niet meteen met een compleet corduroy pak te beginnen. 😉 Met een broek in je kast kom je ook al heel ver als je de trend op de voet wil volgen.

Rijke kleuren

Hul jezelf de komende maanden niet enkel in zwart en grijs, want rijke kleuren domineren! Denk aan warme tinten geel, maar ook aan dieppaars, steenrood en donkergroen. We kunnen het bijna niet geloven dat we dit zeggen, maar het is echt fijn om dit naast het geliefde zwart te dragen voor een beetje kleur in je leven.

 

JACKIE LUMBER Green & JACKIE LUMBER Red

Rauwe rock

Trek je zwarte verwassen (flared) jeans maar uit de kast, want dit najaar mag je ‘m veel dragen. In combinatie met stoere boots en een rockshirtje heb je de perfecte kledingcombi te pakken als de girly-girl stijl niet jouw ding is. 

 

SLASH HOLA WINGS & BERTA Momo Khol Rinse

Crispy college

Tot slot onze favoriet: de college trend. Of je nu naar school gaat, studeert of gewoon een relaxte outfit wil aantrekken… Deze trend is voor jou. Met een goede sweater, losvallende ripped jeans en een stoer baseball jack sla jij de plank dit najaar niet mis.

 

IRVINE Lois Tricolor & OLGA Columbus Stone

 

LHA HERMANA Red & LHA HERMANA Black

PS: Wil je de collectie met korting shoppen? Met de code GIRLSCENEXLOIS ontvang je maar liefst 20% korting op je hele bestelling! Deze code is 1x per user te gebruiken voor de komende 2 weken en gelden niet op afgeprijsde producten. 

Lees ook:

*Dit artikel is geschreven in samenwerking met Lois