Lifestyle

Het grote verschil tussen iPhone en Android gebruikers gaat je niet bevallen

Zou jij je nu een leven zonder je smartphone voor kunnen stellen? Op de Girlscene redactie piekeren we er niet eens over. Onze iPhones en handen zijn absoluut NTB (niet te breken) en we vertonen waarschijnlijk afkickverschijnselen als iemand ons de telefoon zou afnemen. Maar wist je trouwens al dat er een groot verschil is tussen iPhone en Android gebruikers? Het antwoord bevalt je misschien niet…

Je zou denken dat je op basis van bepaalde voorkeuren kiest voor een iPhone of Android toestel, maar als we een nieuw onderzoek mogen geloven ligt het absoluut niet alleen aan je voorkeuren. Of nee, laten we het anders zeggen. Het type mens dat een iPhone koopt is anders dan het type mens dat voor Android gaat. Waar ligt dat dan aan? Aan karaktereigenschappen.

Huh? De University of Lincoln’s School of Technology heeft twee groepen verzameld. Je raadt het al, één groep heeft een iPhone, de andere groep is een Android gebruiker. Zij moesten vervolgens een vragenlijst invullen over persoonlijkheidskenmerken van telefoongebruikers. De opvallendste uitkomst was dat er weldegelijk een groot verschil tussen de twee groepen zit: Android gebruikers zijn aardiger, open en meer bescheiden dan de personen met een iPhone. Wat blijkt? Sommige mensen uit het iPhone groepje waren niet zo aardig als het aankwam op personen die niet zoals zij een iPhone hebben. Sterker nog, hun antwoorden over niet-iPhone gebruikers worden omschreven als ‘zeer beledigend’. Oei!

Mocht je een iPhone hebben en het niet eens zijn met het onderzoek, no worries. Het onderzoek is uitgevoerd onder 240 mensen, dus hoe representatief dit echt is, blijft maar de vraag.

Lees ook:

Bron