Fashion

Ontdek jouw kledingstijl in vijf stappen

Niets zo hilarisch als oude foto’s terugkijken. “Hoe kon ik in hemelsnaam ooit die outfit aantrekken! En waarom dacht ik dat een pony mij leuk stond?” Onze persoonlijke stijl is constant in beweging en is nooit echt ‘klaar’. Toch is het handig om te weten wat jouw eigen stijl nu precies inhoudt, doei miskopen! Maar hoe vind je eigenlijk jouw stijl? Nou, zo dus!

Stap 1
Voordat je aan de slag gaat is het belangrijk om erachter te komen wat je nu eigenlijk mooi vindt en wat jou inspireert. Gaat jouw hart sneller kloppen van een prachtig paar high heels of word je zielsgelukkig van de nieuwste Nike collectie? Speur Pinterest af, stalk bekende modebloggers op Instagram of ga aan de slag met een stapel oude tijdschriften. Knip, plak, scheur, pin en like alles wat jij mooi vindt. Het is heel normaal dat dit een grove mix is van verschillende stijlen. Het gaat hier namelijk om joúw persoonlijke stijl.

Stap 2
Probeer alle afbeeldingen te verzamelen en zoek naar een patroon. Zie je gelijkenissen in kleur, stijl of feeling? Of misschien zie je wel helemaal geen patronen. Don’t worry, er is geen goed of fout. Maak hierna een selectie van de afbeeldingen die je hebt gevonden. Dit hoeven niet enkel kledingstukken te zijn. Het kan ook een afbeelding van interieur, een meubelstuk of make-up zijn. Het gaat bij het zoeken van een persoonlijke stijl namelijk om gevoel. Kies daarom de afbeeldingen die er voor jou écht uitspringen. Dit kunnen best totaal verschillende stijlen zijn, dat maakt jou uniek.

Stap 3
Probeer de selectie afbeeldingen nu eens om te zetten in woorden. Neem niet gelijk de makkelijke weg met woorden zoals ‘sexy’ of ‘kleurrijk’, dit zegt namelijk net zoveel over je buurvrouw als over jou. Denk meer aan sfeerbeelden en gevoelens zoals een stad of een drankje. Tokyo heeft namelijk een hele andere vibe dan London. Ook is er bijvoorbeeld een verschil tussen een biertje of een G&T (yes please!). Filter totdat je uiteindelijk vijf woorden overhoudt die iets zeggen over jouw stijl.

Stap 4
Oké, nu weten we wat we leuk vinden. Trek je kast eens open, welke items passen nog bij de woorden die je hebt bedacht? Verdeel de inhoud van je kast over drie stapels: keep, lose en maybe. De eerste twee stapels spreken voor zich, de derde stapel is een uitdaging. Dit zijn items die je geweldig vond in de winkel, maar niet goed weet te combineren in RL. Het is nu de uitdaging om te zorgen dat deze items in combinatie met andere items wél in jouw stijl passen.

Stap 5
Probeer verschillende outfits en combinaties te maken. Misschien kom je erachter dat je nog een boyfriend jeans mist of een paar zwarte sneakers. Extra reden om weer te gaan shoppen. 😉 Misschien kom je na het combineren erachter dat je wel heel veel jasjes hebt. Helemaal niet erg, dit zegt iets over jou en jouw persoonlijke stijl. Natuurlijk voel jij je hier zelfverzekerd en comfortabel in, dat gevoel straal je dan ook uit. Maak van de outfits waar je trots op bent foto’s zodat je jouw persoonlijk stijl altijd en overal bij de hand hebt.

Tot slot is het belangrijk bij jezelf te blijven en niet al teveel naar trends of andere mensen te kijken. Het is goed om je te laten inspireren, maar neem trends niet klakkeloos over. Ook hoef je niet aan elke trend mee te doen om modieus te zijn. Heel leuk die Ibiza stijl, maar als het niets voor je is, koop het dan ook niet. Iedereen heeft haar eigen stijl en dat is maar goed ook, want anders zou de wereld wel heel saai zijn.

Lees ook:

Bron, bron, bron

Beeld: iStock