Beauty

BB, CC of toch DD cream? Zo kom je erachter welke bij jou past!

BB creams, CC creams en zelfs DD creams, er is genoeg keuze voor elke huid. Maar met al die termen is het lastig om niet in de war te raken. Voordat je het weet heb je het over het hele alfabet… De meest bekende creams zijn de BB cream, CC cream en de DD cream. Maar wat is nu het verschil tussen BB cream en CC cream? En wat zijn de voordelen van het gebruik van DD cream? Girlscene legt het uit.

BB cream
First things first: de BB cream. Waarschijnlijk heb je weleens gehoord van de term BB cream. De BB cream is namelijk de meest bekende van het stel en is al een aantal jaren te vinden in de winkels en zeer geliefd bij de beautybloggers en de Girlscene redactie.

BB staat voor ‘Blemisch Balm’ en heeft een herstellende werking. Vroeger werd de crème voorgeschreven aan patiënten na een operatie omdat de huid op deze manier snel herstelde. De BB cream werd pas echt populair toen Zuid-Koreaanse actrices de crème dagelijks gingen gebruiken. De BB cream is dan ook een echte life saver. Het hydrateert, egaliseert, vermindert rimpels en oneffenheden en laat de huid stralen. What’s not to like?

Je moet de BB cream zien als een heel lichte foundation. Het verschilt per merk, maar meestal is de BB cream verkrijgbaar in enkele tinten zodat hij past bij elke huid. De BB cream vermindert roodheid en puistjes en geeft een matte finish zonder dat je gezicht een pancake wordt. Ook kun je de BB cream gebruiken als dagcrème of onder je foundation voor extra dekking.


BB cream €13 | BB cream €28,95

CC cream
De afkorting CC staat voor ‘Colour Correcting’, of ‘Color Control’. De CC cream helpt de huid te egaliseren en te hydrateren. Er zijn twee verschillende kleuren van de CC cream verkrijgbaar: één met een groene ondertoon en één met abrikooskleurige ondertoon. Wees niet bang dat je veranderd in de Wicked Witch of the West, het groene is namelijk niet terug te zien op de huid. Wél helpt het roodheden en puistjes te egaliseren en te verbergen. De abrikooskleurige CC cream wordt vooral gebruikt om de huid net even wat meer kleur en leven te geven, bijvoorbeeld na een avondje stappen. Ook zijn er CC creams te vinden zonder tint die de huid egaliseren.

Net als de BB cream gebruik je de CC cream als dagcrème. De crème heeft wel een andere structuur dan de BB cream. Het is wat lichter en doet meer denken aan een mousse. De CC cream gebruik je niet als foundation. Je kunt het wel aanbrengen onder je foundation voor extra dekking.

CC cream €34,50 | CC cream €12,49

DD cream
Naast de BB en CC is er ook de DD cream (waar is de AA cream?). DD staat voor ‘Dynamic Do-all’. De DD cream helpt de huid te hydrateren, beschermen en camoufleren. Daarnaast zitten er ook anti-age ingrediënten in verwerkt die de huid jong en stralend houden. Wat de DD cream anders maakt is dat je de crème op meerdere lichaamsdelen kan gebruiken. Zo is de DD cream heel goed voor je handen en voeten.


DD cream €16,45 | DD cream €20,10

Vooral de BB cream en de CC cream lijken veel op elkaar. Beide producten verzorgen, beschermen en egaliseren de huid. Toch is de BB cream meer bedoeld om foundation te vervangen en de huid te verzorgen. Bij een CC cream ligt de nadruk meer op het corrigeren van de huidskleur en een egale bases te creëren voor je foundation. Een DD cream is meer geschikt voor een wat oudere huid en handen en voeten.

Lees ook:

Bron, bron, bron