Lifestyle

10 tips wanneer je een YouTube-kanaal wil beginnen

YouTube-kanalen schieten als paddenstoelen uit de grond en onze lijst met abonnementen wordt alleen maar langer. Ben jij ook iemand die af en toe stiekem een vlog of make-up tutorial opneemt? En droom jij stiekem van een eigen YouTube-kanaal? Wij helpen je een stuk op weg en geven je tien tips voor het starten van je eigen kanaal.

1. Maak een plan
Een YouTube-account beginnen is zo moeilijk niet. Je gaat naar YouTube en tada: open een kanaal. Het echte werk komt daarna pas. Hoe zorg je ervoor dat je subscribers krijgt? Wie gaat jouw video’s bekijken? Ga je voor mode-video’s of juist grappige filmpjes? Bedenk het en zet het op papier.

2. Bedenk een marketingplan
Naast dat je moet verzinnen wat voor video’s je wil maken, is het ook handig als je een marketingplan maakt. Tenminste, als je serieus met je kanaal aan de slag wil dan. Hoe ga je je kanaal promoten? Sociale media zijn hier natuurlijk een super middel voor, maar bedenk wel hoe je dat gaat inrichten.

3. Denk na over licht
Waar ga je je video’s maken? Wit licht is vaak mooier dan geel licht, dus ga bij een raam zitten in plaats van onder een lamp. Houd wel in de gaten dat je je camera ook nog ergens neer moet zetten en dat je de achtergrond moet kunnen stylen.

4. Style je achtergrond
Want dat is wel echt een must. Kies je voor een witte achtergrond, zet dan tenminste een leuk bloemetje of schilderij neer. En als je voor een drukkere achtergrond gaat, zorg dan wel dat het één geheel is.

5. Regel een camera
Vrij logisch als je een kanaal wilt beginnen. Je hoeft echt niet per se een dure camera te kopen. Misschien kun je er eerst eentje lenen en anders kun je, helemaal in het begin van je carrière, ook gewoon met een minder goede camera filmen. Zolang je zorgt dat de ruimte om je heen stil is gaat dit vaak goed.

6. Sociale media
Promoot je kanaal zo veel mogelijk op je eigen sociale media. Je vrienden en familie zullen je eerste fans worden! Vraag hen ook of ze de berichten willen delen zodat hun vriendenkring ook weer van jouw filmpjes kan genieten.

7. Maak een goede profielfoto en banner
Maak een mooie foto van jezelf waar je duidelijk op te zien ben. Je banner moet passen bij de sfeer van je video’s en vergeet ook vooral niet om er op te zetten hoe vaak en wanneer jij een video post!

8. Oefen met monteren
Kijk filmpjes op YouTube, Google tot je er bij neervalt, maar zorg dat je de basics van het monteren onder de knie krijgt. Dat maakt jouw filmpjes zoveel leuker!

9. Durf
Het is natuurlijk super spannend, maar als je er voor wil gaan, ga er dan ook echt voor. Ga pas vlogs maken als je dit ook echt in het openbaar durft te doen, want anders worden het wel hele saaie vlogs! Doe vooral geen dingen waar je je (nog) niet fijn bij voelt.

10. Aantrekkelijke titel
Verzin voor iedere foto een aantrekkelijke titel. Je hoeft niet iets te verzinnen wat helemaal neit in de video voorkomt, want dan gaan mensen al snel niet meer op je video klikken. Maar verzin wel een vrolijke, opvallende en aantrekkelijke titel!

Volg jij Girlscene al op YouTube? Zeker doen, want elke donderdag en zondag om 16.00uur publiceren wij een nieuwe video! Abonneer je snel: het is gratis, super gemakkelijk door op de rode button rechtsboven te klikken en zo ben je altijd op de hoogte van onze laatste video’s. Klik hier voor het Girlscene YouTube-kanaal!

Lees ook: