Lifestyle

8 super goede tips om geld te besparen

Oh help, jij zit zo krap bij kas dat je nu echt moet gaan besparen. Of je wil sparen voor die super toffe reis die je over een jaar gaat maken. Hoe dan ook: tips om minder geld uit te geven zijn altijd welkom toch? Met deze 8 tips bespaar je hier en daar wat extra geld zodat je aan het eind van de maand net iets meer overhoudt! Lees snel verder.

1. Koop geen eten of drinken onderweg
Iedere ochtend denk je het weer: het is maar twee euro. En ach, met die muffin erbij is het maar vier euro… Maar iedere ochtend ontbijten in de trein voor vier euro kost je al snel twintig euro in de week! Reken dat even om naar een maand en je ziet je salaris zo verdwijnen. Investeer in goedsluitende bakjes en een thermofles en maak je ontbijt de avond van tevoren. Zo ontbijt je toch in de trein, maar wel een heel stuk goedkoper.

2. Koop producten in de aanbieding
Ja duh, dat is wel logisch denk je nu. Maar toch vergeten mensen dit vaak! Spit op maandag de folders door en besluit wat je deze week gaat eten. Vergeet ook niet dat je verschillende gerechten kunt maken met één soort groente of vlees. Zo kun je sperziebonen gewoon koken, maar ook verwerken in een ovenschotel of een gerecht als boboti. Wees creatief!

3. Koop seizoensproducten
Houd er rekening mee welke producten uit welk seizoen komen. Zo gaat het je een heleboel geld kosten als je aardbeien in november koopt en manderijnen in juli. Een handig overzicht van seizoensgroenten- en fruit vind je hier.

4. Ga laat in de middag naar de markt
Als de marktkramen aan het opruimen zijn dan willen ze voor een zacht prijsje van hun laatste spullen af. Het loont dus echt om aan het einde van de middag pas je rondje over de markt te doen.

5. Keer je kast ondersteboven
Zoek je kast een keer helemaal uit. Misschien vind je spullen die je nooit gedragen hebt, of kleding waarvan je vergeten was dat je het had. Maar ook als je zelf niets leuks meer vindt heb je hier baat bij: gooi je kleden op Marktplaats of verkoop leuke stukken aan kennissen.

6. Houd een thuisdiner
Willen je vriendinnen uit eten maar heb jij écht geen geld? Stel voor om een thuisdiner te houden. Super gezellig en het scheelt jullie een hoop geld (als je niet voor de duurste ingrediënten gaat tenminste).

7. Spaar je kleingeld
Zet een klein spaarpotje in je kamer en maak af en toe je portemonnee vrij van kleingeld. Zo geef je het minder snel uit en alle beetjes helpen!

8. Zet een doel
Waar wil je eigenlijk je geld voor sparen? Een mooi huis of een te gekke reis? Zoek een mooi plaatje van je doel en hang deze op een prominente plek in je kamer of huis. Op de koelkast, boven je bed… Zo houd je je doel voor ogen.

Lees ook:

Beeld: iStock

Must reads 👀