News

Zara doet weer iets wat echt niet door de beugel kan

Zara, we love you. Dit is de ideale winkel als je voor een prima prijs mooie items wil scoren die kwalitatief beter zijn dan kleding van de goedkopere ketens. Bovendien zit Zara bovenop de laatste trends waardoor je dus altijd wel iets kunt vinden. Maar wat ze nu hebben gedaan is echt niet netjes. Lees snel verder om erachter te komen waarom Zara weer het nieuws op een negatieve manier haalt.

Wij – en heel veel andere mensen – mogen dan misschien wel van Zara houden en daar altijd met een arm vol kleding de paskamers instappen, maar dat betekent niet dat je alles kunt maken als keten. Iedereen weet inmiddels ook wel dat ze zich laten inspireren door andere ontwerpers en die trends door laten vertalen in hun rekken, maar het is inmiddels de tweede keer in korte tijd dat het Spaanse merk onder vuur ligt…

Laatst schreven we nog over de Zara actie die niet oké is. What happened? Zara heeft zo’n beetje één-op-één designs van de ontwerper Tuesday Bassen gekopieerd. Kijk, dat je je laat inspireren is één ding, maar iets letterlijk overnemen is een ander verhaal. Drie keer raden… Hetzelfde gebeurt nu weer en dit keer Aurora James van Brother Vellies geen happy camper.

Met bovenstaande Instagram foto laat Aurora James weten dat ze niet blij is dat Zara wel erg geïnspireerd door de Dhara sandaal was. Brother Vellies verkoopt veel schoenen met het bontje en in principe is het oké als meer merken een (nep)bontje gebruiken, maar dus niet als je het ontwerp wel heel letterlijk overneemt. 

Dit is het ontwerp waar Aurora naar refereert:

Zara heeft nog niet gereageerd op de beschuldiging.

Lees ook:

Bron