Lifestyle

Goed nieuws voor WhatsApp gebruikers die geen data met Facebook willen delen

Eerlijk is eerlijk: als we op de Girlscene redactie één app veelvuldig gebruiken, dan is het WhatsApp wel. Daarom waren we het er ook niet mee eens toen laatst aangekondigd werd dat de app reclames gaat maken in de app. Dat betekent namelijk simpelweg dat jouw data gedeeld wordt en in dit geval is dat met Facebook. Maar er is goed nieuws!

Mocht je je afvragen of het zomaar kan dat WhatsApp data deelt met Facebook: schijnbaar wel, maar je kunt er een stokje voor steken. Er zijn ongetwijfeld genoeg mensen die er namelijk geen zin in hebben dat hun gegevens worden doorgegeven. Voor Facebook wordt het namelijk makkelijker om gericht te adverteren in de app als WhatsApp persoonsgegevens deelt en daar is niet iedereen heel blij mee.

Dus laten we vooral overgaan naar het goede nieuws! Die advertenties komen er, maar wat wel een optie is, is om niet akkoord te gaan met de regeling. Volgens Metro moet je er dan wel op tijd bij zijn, want je hebt er slechts 30 dagen voor. Hoe voorkom je dat WhatsApp persoonsgegevens doorspeelt? Als volgt.

Als je de afgelopen dagen de app hebt geopend heb je ongetwijfeld een melding gekregen of je akkoord wil gaan met de nieuwe gebruikersvoorwaarden. Klikken op ‘akkoord’ of ‘niet nu’ is een optie, maar als je geen gegevens wil laten doorspelen aan Facebook moet je naar beneden scrollen en op ‘meer lezen’. Vervolgens is het een mogelijkheid om niet akkoord te gaan met de nieuwe regels, maar zelfs als je wel al akkoord bent gegaan is het mogelijk om het terug te trekken! Je vindt nu tijdelijk ‘Deel mijn informatie’ onder ‘Account’ bij Instellingen. Hoewel ze dan nog wel je telefoonnnummer delen, delen ze geen data aldus ook telecomadvies.

Lees ook: