Lifestyle

7 tips om het beste 21-diner ooit te geven

Jaaa, het is zover: je bent eindelijk 21 jaar oud geworden. Nu mag je écht alles en ben je voor de wet officieel volwassen. Dat moet gevierd worden! Maar in plaats van een feest te geven, kun je ook gaan voor een 21-diner. Lekker uitgebreid eten met je vriendinnen en daarna nog een dansje wagen in een leuke club: klinkt goed toch? En met deze tips geef jij het beste diner ooit!

Vroeger was een 21-diner vooral iets van studentenverenigingen, maar de laatste tijd is de hype ook naar de rest van de jongeren overgeslagen. Een 21-diner organiseren is wat meer werk dan de boodschappen in huis halen, maar met deze tips kan het niet misgaan!

1. Stuur je uitnodigingen op tijd
Je wilt het liefst dat je al je vriendinnen om je heen hebt, dus stuur de uitnodigingen op tijd. Het leukste is om echte uitnodigingen te versturen in plaats van een Facebook evenement aan te maken. Zo heb je wat om te bewaren en het vertelt je gasten meteen dat het hier om een bijzondere avond gaat. Vergeet ook niet de dresscode te vermelden: gala! Traditioneel gezien nodigen jongens alleen maar jongens uit en meiden alleen meiden, maar het hoeft niet.

2. Maak een menu
Bedenk ruim van tevoren wat je wil serveren op je diner en maak leuke menukaarten. Dit staat super schattig op je tafel! Serveer eerst een aperitief (prosecco met een framboos bijvoorbeeld), daarna een lekkere amuse, dan een voorgerecht, hoofdgerecht en desserts. Als je het echt uitgebreid wilt doen kun je ook nog voor tussengerechten gaan. Je kunt het natuurlijk zo duur maken als je zelf wilt. Ook handig: vraag van tevoren even aan je gasten of iemand allergieën of dieetwensen heeft. Kun je daar in ieder geval rekening mee houden.

3. Denk na over de tafelschikking
Knutsel naamkaartjes in elkaar en koop een leuk kleed. Als decoratie kun je gaat voor alles wat je wil (op Pinterest en Tumblr vind je een heleboel ideëen). Wil je voor een wat stoerdere look gaan? Zet dan allerlei vaasjes met verschillende wildbloemen neer en een heleboel waxinelichten in verschillende houders. Ben je meer van chic? Ga dan voor een wit tafelkleed, één tot drie bossen bloemen en wat kandelaars.

4. Bereid de dag van tevoren zoveel mogelijk voor
Maak alvast je hapjes, versier de tuin of de kamer en leg je kleding klaar. Zorg voor goede muziek en check nogmaals of je alle boodschappen in huis hebt. Vraag een vriendin of ze je proefmake-up wil doen en neem een uitgebreid bad. Morgen moet je stralen dus probeer ook lekker te ontspannen.

5. Schrijf een speech
Eh, wat? Jep, een speech hoort bij een écht 21-diner. Het leukste is als je allerbeste vriendin of je moeder er ook nog eentje houdt, maar dit kun je natuurlijk niet echt afdwingen… Misschien even dit artikel laten lezen ter inspiratie? 😉

6. Zorg dat iemand foto’s en filmpjes maakt
Van deze speciale avond wil je zoveel mogelijk genieten, maar je wilt óók beeldmateriaal hebben. Vraag een van je ouders of een goede vriendin om zoveel mogelijk mooie foto’s en filmpjes te maken. Deze kun je later weer met je gasten en de mensen die er niet waren delen.

7. Berg jezelf
Tja, als je vriendinnen het concept van een 21-diner goed hebben begrepen, berg jezelf dan maar, Dat is uiteraard een grapje maar bereid je wel voor op gênante babyfoto’s, herinneringen aan je eerste zoen, dronken plaatjes van die ene avond, toneelstukjes en een hoop geintjes. Maar ach, dat is alleen maar leuk toch? 

Lees ook:

Beeld: iStock