Beauty

8 tips om nepwimpers aan te brengen als een pro

Redactie

Nepwimpers aanbrengen is een lastig klusje waar veel meiden moeite mee hebben. Dat is natuurlijk ook niet gek aangezien het zo’n priegelwerkje is en je natuurlijk wel voorzichtig te werk wil gaan. Heb je een feestje op de planning staan en wil je echt va-va-voom wimpers waarmee je de show steelt? Dan laten wij je bij dezen weten hoe je nepwimpers aanbrengt als een pro.

Kwaliteit
Waarschijnlijk kies je voor een paar betaalbare wimpers. Als je het dan verpest heb je tenminste niet veel geld weggegooid, toch? Dit klinkt natuurlijk logisch, maar goedkope wimpers zien er vaak niet zo mooi uit als de iets duurdere exemplaren. Goedkoop betekent in sommige gevallen namelijk lastig aanbrengen. Ga voor een kwalitatief paar en als je er netjes mee omgaat heb je hier nog lang plezier van. Essence heeft trouwens wel een paar losse wimpertjes in het assortiment die goed en betaalbaar zijn. Ook geldt dat hoe dunner de wimperrand is, hoe makkelijker het is om aan te brengen. Vermijd de dikke strips dus als je nog niet zo goed bent in het aanbrengen van nepwimpers.

Less is more
Zelfs een paar kleine losse wimpers kunnen al een enorm verschil maken, dus kies niet voor de heftigste wimpers die je in de winkel vindt. Het ziet er dan al snel te overdreven uit of de wimpers zijn dan zo zwaar dat ze niet eens blijven plakken. Het voordeel van losse wimpers is dat je er altijd nog een paar toe kunt voegen als je het effect uiteindelijk toch niet dramatisch genoeg vindt. 

Mascara
Waarschijnlijk verwacht je het niet, maar op jouw nepwimpers moet je toch nog een likje mascara aanbrengen. Dit zorgt er namelijk voor dat je eigen wimpers mooi samenvloeien met de nepwimpers. Experts zeggen dat je eerst mascara aanbrengt op je echte wimpers, nog voordat je het neppe paar opplakt, voor extra volume. 

Geduld
​We weten dat het moeilijk is, maar de beste tip is: heb geduld. Het kost meestal 1 tot 2 minuten voordat de aangebrachte lijm plakkerig wordt. Hierna mag je pas de wimper aanbrengen. Deze moet je vervolgens weer 5 minuten met rust laten en dan zitten jouw false lashes vast genoeg. 

View post on Instagram
 

Lijm aanbrengen
Kijk uit dat je de lijm niet meteen op je oogleden aanbrengt, maar eerst een druppeltje op de bovenkant van je hand doet. Zo voorkom je dat er lijm in je ogen loopt of dat je oogleden vast gaan plakken. Je kunt de lijm vervolgens met een wattenstaafje op je wimperrand smeren. 

Aanbrengen
In de filmpjes hieronder laten ze het goed zien, maar zorg er in eerste instantie voor dat je wimpers de goede maat hebben. Knip altijd iets aan de buitenkant van de wimper weg, nooit de binnenkant. Als je gaat voor losse wimpers kun je ook het beste aan de buitenkant van je wimpers beginnen en naar binnen werken. Als je richting je ooghoek gaat, mag je stoppen. Je kunt dit het beste even zelf bekijken wanneer er genoeg wimpers geplakt zijn. 

Kammen
Heb je eindelijk je nepwimpers opgeplakt en zit alles goed? Ga dan nog met een wimperborsteltje of een oud (schoon) mascaraborsteltje door je wimpers heen. Dit zorgt ervoor dat de overtollige mascara wordt verwijderd en je wimpers netjes uit elkaar staan. Zo voorkom je het spinnenpoten-effect.

Eyeliner
Helemaal klaar? Breng een mooi lijntje eyeliner aan om de plakrand te verbergen en het geheel er rustig uit te laten zien. Natuurlijk staat een gave wing ook heel erg goed bij zulke lange en volle wimpers. Op die manier laat jij je ogen nog meer spreken en dat is precies hoe we het willen hebben natuurlijk. 

Watch on YouTube

Kait Nichole gebruikt in dit filmpje een iets andere techniek, maar deze werkt ook heel erg goed. Het is altijd handig om even te zien hoe iemand het in het echt doet. Ze heeft wel een heel vaste hand waarmee ze die wimpers er zo op heeft zitten. Verbaas je niet als dit jouw niet meteen zo goed afgaat.  

Watch on YouTube

Shonagh Scott laat in dit filmpje zien hoe je het beste losse wimpers aan kunt brengen voor een natuurlijk resultaat. Het fijne aan losse wimpers is dat je ze nauwelijks voelt zitten en ze minder snel loslaten. De aparte plukjes zijn dan ook veel minder zwaar.

Lees ook: 

Beeld: iStock

Must reads 👀