Beauty

Budgetproof het najaar in met de nieuwe Essence en Catrice collectie

Wij kregen op de redactie een enorme doos binnen die compleet gevuld was met de nieuwe Essence en Catrice najaarscollectie! Op Snapchat kregen we massaal antwoord dat jullie graag een review wilden zien. Dat hebben we gedaan en maakten er zelfs een complete make-up look bij. Ben jij benieuwd wat wij van de bugetproducten vinden? Lees dan snel verder.


Dit zijn de producten die wij uitkozen om een full face look mee te maken. Behalve wat kwasten en een Beautyblender hebben we dus geen andere beautymerken gebruikt. Omdat we zoveel binnenkregen moesten we een selectie maken, maar dit vonden wij de mooiste producten. We laten jullie eerst alle producten apart zien, daarna de swatches en als laatste de complete look.


We kozen twee nagellakjes uit. 73 More Than a Feeling van Essence en 02 Noir Rouge van Catrice. Allebei kleurtjes die heel geschikt zijn voor het najaar. Het lakje van Catrice is duidelijk geïnspireerd op Rouge Noir van Chanel. Dit was een nagellak die in 1995 op de markt kwam en uiteindelijk Chanels meest bekende kleur is geworden. Chanels lakje kost bijna €24 voor een klein potje. Als je die kleur altijd al een keer uit had willen proberen, is deze variant van Catrice misschien een uitkomst. 


Wij waren erg onder de indruk van het More Than a Feeling. De kleur dekt in twee dunne laagjes en blijft vijf dagen netjes zitten. Echt een mooie nagellak die je meteen aan de herfst laat denken.


Ondanks dat we erg enthousiast waren over deze dupe, viel het kleurtje toch een beetje tegen. De substantie dekt namelijk niet heel goed, je hebt er minimaal drie laagjes voor nodig. Dat lange wachten totdat de nagellak droog is, is best vervelend en zo heb je binnen de kortste keren weer een deukje in je lak. Bij ons werd het dan ook een beetje een kliederboel. Het uiteindelijke resultaat is wel heel erg mooi en het is een leuke afwisseling van de standaard zwarte kleur. 


De twee oogschaduws die we binnenkregen maakten flinke indruk. Zijn dit echt geen highlighters? Nee, deze Prêt-à-Lumière poeders van Catrice hebben ontzettend veel glitter, maar zijn toch echt voor je ogen bedoeld. De linkse is La Vie en Rose en de rechtse is Diner en Blanc. Op de swatches hieronder kun je zien dat ze echt ontzettend veel glans bevatten. Helaas viel het weg toen we er een ooglook mee gingen maken. Er blijft eigenlijk alleen maar een grote glinsterende waas over. Van La Vie en Rose hadden we wel iets meer kleur verwacht. Voor het wenkbrauwbot en binnenste ooghoek highlighter zijn ze wel heel erg mooi!


Ook van Essence kregen we een glinsterende mono oogschaduw binnen. Deze nieuwe kleur uit de The Metals collectie 02 Frozen Toffee ziet er prachtig uit. Het is een beetje een bruingrijze kleur met heel veel glans. Helaas viel deze erg weg in de ooglook zoals ook gebeurde bij de Catrice oogschaduws. Erg jammer!


Essence staat bekende om de fijne mascara’s voor een kleine prijs. De Rock ‘n Doll Crazy XXL Volume Mascara belooft belachelijk veel volume, maar dit viel toch een beetje tegen. Het borsteltje zag er al niet zo goed uit. Wij houden namelijk meer van een klein kammetje. Deze variant neemt namelijk te veel product op wat voor klontjes zorgt. Met een heleboel geduld kun je er best prima donkere wimpers mee creëren, maar wij weten een heleboel betere mascara’s voor dat bedrag.  


“Een zijden lipcrème met vitamine E. Voor een prachtige fluwelen matte finish en een voedend effect.” Dat staat er op de verpakking. Toen we de vloeibare lipstick 060 REDvolution van Catrice aanbrachten waren we verrast. De applicator werkt heel goed en de substantie dekt mooi. Dat zie je ook aan de swatch hieronder. Catherine vond de zoete vanille geur ook erg lekker, maar het probleem ontstond toen de substantie op de lippen maar niet op wilde drogen. De lipstick werd niet mat en na een kwartier wachten kun je de kleur er met een doekje compleet vanaf vegen. Er kwam zelfs wat kleur op mijn tanden! Niet iets waar wij heel enthousiast van worden. Erg jammer, want de formule dekte zo mooi en voel je nauwelijks zitten. 


Dit highlighter palette ziet er zó mooi uit. Wij vonden het heel gaaf dat een budgetmerk als Catrice zulke prachtige producten maakt. Het Deluxe Glow Highlighter Trio in 010 The Glowing Three bevat een super glanzende highlighter, een iets mattere en lichtere highlighter en een bronzer met fijne glitter. Op de swatches hieronder zie je dat de poeders een prachtige glans geven. Dit trio is perfect voor onderweg en een mooie toevoeging aan je stash. De bronzer is gelukkig ook niet te donker of te oranje, dus veel meiden kunnen dit poeder gebruiken. 


Tja, we moesten wel even slikken toen we de Rock ‘n Doll Duo Style Eyeliner Pen openden. We swatchten de eyeliner zoals je hieronder kunt zien en we kregen een mooie intens zwarte lijn, maar die was wel erg dik. Dit product geeft aan dat het gebruikt kan worden om unieke kunstwerkjes te maken van je oogleden, maar wij vinden dat een normaal lijntje ook moet kunnen. Helaas gaat dat laatste niet op en is het bolletje erg onhandig in het gebruik. Misschien is dit iets voor jou als je flink creatief in de weer wilt gaan, maar wij zijn geen fan.  


De Essence Camouflage 2 in 1 Make-Up & Concealer is een foundation die zo goed moet dekken dat je geen concealer meer nodig hebt. Wij schrikken dan meteen een beetje, want dan krijg je toch een ontzettend cakey effect? Er staat op de verpakking dat dit niet het geval is, maar wij waren toch een beetje huiverig. Het resultaat zie je hieronder op de foto’s en wij vond het toch redelijk cakey. De dekking is heel erg goed, maar je ziet wel dat er een flinke laag make-up op je gezicht zit. Daarnaast hebben wij toch nog wat concealer gebruikt om de donkere kringen en puistjes echt weg te krijgen, maar dit was niet nodig geweest. De kleur 10 Ivory Beige was ook iets te licht voor Catherine en heeft een gele ondertoon. 


Catrice staat bekend om de mooie wenkbrauwsetjes en ze hebben nu een nieuw palletje uitgebracht genaamd Eye & Brow Contouring Palette. Wij kregen de kleur 020 But First, Hot Coffee! opgestuurd. Hoe leuk is die naam? Toen we swatches ging maken kwamen we er echter achter dat de poeders heel erg kruimelig aanbrengen. Er komen letterlijk brokjes los en dit brengt heel erg stroef aan met veel fall-out. Alleen de bovenste highlighter bracht wel prima aan. Het idee van dit palette is dat je de kleuren voor een ooglook én voor je wenkbrauwen moet kunnen gebruiken. Wij gebruikten de poeders alleen voor de wenkbrauwen en kozen de middelste kleur. De meest linkse kleur brachten we ‘om’ de wenkbrauw aan om deze iets strakker te maken en de highlighter ging op het wenkbrauwbot. In het gebruik werken de poeders gelukkig wel prima. De middelste kleur was ook erg geschikt voor Catherine’s wenkbrauwen. Verwacht niet de beste kwaliteit, maar als je voor het eerst je wenkbrauwen eens wilt bijtekenen, werkt dit setje prima. 


De print van de 10 Satin Coral Blush van Essence vonden we op de redactie echt prachtig! Toen we gingen swatches bleek dit poeder super gepigmenteerd te zijn. De kleur was wel heel erg mooi, maar je hebt een knalrode wang wanneer je de blush voorzichtig aanbrengt. Bijna een oogschaduw! Het poeder brengt verder wel netjes aan en vlekt niet, maar wij slaan deze over. 


De Get Picture Ready Brightening Concealer heeft een erg bijzondere applicator. Er zit namelijk een klein sponsje aan waar het product uitkomt. Een leuk idee, maar in het gebruik is het sponsje een beetje te hard en kun je het beter niet gebruiken. De kleur 10 Ivory was ook licht genoeg en heeft een roze ondertoon. De concealer blijft prima zitten en is verder niet slecht, maar wij gebruiken toch liever de Stay All Day 16h Concealer van Essence. Die heeft een langere applicator en werkt handig. 


De swatches
1. Diner en Blanc Eyeshadow
2. La Vie en Rose Eyeshadow
3. Frozen Toffee Eyeshadow
4. Satin Coral Blush

1. Rock ‘n Doll Duo Stylist Eyeliner Pen
2. Velvet Matt Lip Cream
3. Get Picture Ready Concealer
4. Camouflage 2 in 1 Make-Up & Concealer
5. Rock ‘n Doll Crazy XXXL Volume Mascara


1. Highlighter Eye & Brow Contouring Palette 
2. Donkerbruine kleur Eye & Brow Contouring Palette 
3. Lichtbruine kleur Eye & Brow Contouring Palette 
4. Beige kleur Eye & Brow Contouring Palette
5. Bronzer Deluxe Glow Highlighter Trio
6. Middelste poeder Deluxe Glow Highlighter Trio
7. Linkse Highlighter Deluxe Glow Highlighter Trio


Mijn gezicht zonder make-up. Je ziet dat ik wat onzuiverheden op mijn kin heb en donkere kringen onder mijn ogen heb.


En dit is de complete look. Je ziet helaas wel dat de foundation iets te cakey is en dat de kleur wat te licht blijkt te zijn. De lipstick ziet er mooi uit, maar kun je er helaas weer zo afvegen. De poeders vallen een beetje weg op de foto, maar zagen er wel goed uit!


Je ziet op de close-up dat de oogschaduw helaas helemaal wegvalt. Het wenkbrauwpoeder ziet er wel netjes uit. Ik houd van natuurlijke wenkbrauwen en dat heb ik ook nog steeds. Helaas zijn er wel nog wat blauwe kringen onder mijn ogen, maar die zijn bij mij dan ook heel moeilijk weg te krijgen. 

Lees ook: