Lifestyle

Dit heb jij altijd al willen weten over orale seks

Het blijft een beetje moeilijk onderwerp om over te praten: orale seks. Pijpen, beffen en alles wat daarbij komt kijken zijn toch dingen die je niet zomaar met iedereen bespreekt. Maar dat betekent niet dat je er geen vragen over hebt. Gelukkig zijn wij er voor jou om je brandende vragen en lastige kwesties te bespreken.

1. Wat is orale seks nou eigenlijk?

Help: je leest van alles over orale seks, maar wat is nou eigenlijk het verschil met gewone seks? Dit is een van de makkelijke vragen. Orale seks zijn de seksuele handelingen die je met je mond uitvoert, oftewel pijpen en beffen. Je kunt hier niet zwanger van raken (nee, ook niet als je sperma doorslikt) maar kunt wel een soa oplopen. Het is dus belangrijk dat je bij wisselende partners wel bescherming gebruikt. Voor een jongen is dit een condoom en bij een meisje maak je gebruik van een beflapje.

2. Wat vinden mannen fijn?

Jij en je vriend zijn er klaar voor: orale seks. Maar hoe werkt het nou precies? Per persoon verschilt het wat hij fijn vindt en dit zul je dan ook zelf uit moeten zoeken bij jouw liefje. Maar er zijn wel een aantal dingen waar je rekening mee kunt houden:

♥ Skip die tanden
Het is voor zijn jongeheer echt niet fijn als hij door jouw tanden geschrapt wordt als een worteltje ;-). Veel jongens geven aan dat ze het niet fijn vinden als meiden hun tanden in de strijd gooien, dus doe dit maar niet! Vooral zijn eikel is heel gevoelig, dus pas hiermee op.

♥ Doe het rustig aan
Voor alles is een eerste keer, dus verwacht niet van jezelf dat je bij de eerste poging gelijk een expert bent. Wissel het pijpen af met zoenen, strelen en je gebruik je handen. Je komt er vanzelf achter wat hij fijn vindt en wanneer je moet afwisselen.

♥ Vergeet z’n ballen niet
Tja, die twee. Wat moeten we daar nou mee? Het blijft lastig, maar veel jongens geven aan dat ze het lekker vinden als meiden hun ballen zachtjes aanraken. Niet ermee spelen alsof het stressballen zijn, maar streel rustig zijn ballen en je vriend wordt gek!

♥ Beter te zacht dan te hard
Je kunt het tempo beter langzaam houden, dan dat je gelijk vol in het gaspedaal hangt. Bouw het langzaam op en laat je vriend aangeven wat hij fijn vindt.

♥ Laat hem seinen
Spreek van tevoren af dat je vriend je een seintje geeft als hij bijna klaarkomt. Het is écht niet vanzelfsprekend dat je zijn sperma doorslikt. Als hij aangeeft wanneer het moment er bijna is, kun je zelf bepalen waar je je goed bij voelt.

3. En wat vind ik zelf fijn?

Ook bij ons meiden verschilt het per persoon wat we lekker vinden. Zorg dat je iemand pas in de buurt van je vajayjay laat als je deze persoon ook écht vertrouwt. Schaam je niet om aan te geven wat je wel of niet lekker vindt. Seks wordt pas echt lekker als je durft te zeggen waar je wel of niet opgewonden van raakt.

4. Hoe weet ik dat mijn vagina niet te sterk ruik?

Iets wat je je waarschijnlijk wel hebt afgevraagd is: hoe ruik ik down there? Tja, wat kunnen we daar op zeggen? De geur van geslachtsdelen is niet altijd de lekkerste op deze aardbol, maar als je gezond leeft kun je ervan uitgaan dat je vagina normaal ruikt. Ruikt je vagina écht heel sterk? Ga dan even langs de dokter. Het is misschien geen kwestie van hygiëne maar van een bacterie. Was je vagina nooit met zeep, maar gewoon met lauw water onder de douche. Draag zo veel mogelijk katoenen ondergoed en je zit waarschijnlijk helemaal goed!

5. Hoe weet ik dat ik het goed doe?

Jij en je bedpartner zullen dit met elkaar bespreekbaar moeten maken. Laat elkaar weten wanneer je iets fijn vindt, maar ook wanneer je iets minder fijn vindt. Je hoeft niet per se te zeggen ‘dit is niet fijn’, maar je kunt ook aanwijzingen geven zodat het beter wordt: iets sneller, iets rustiger, iets omhoog etcetera. Het belangrijkste is dat je er klaar voor bent en dat je je goed voelt bij elkaar. Iedereen heeft z’n eigen voorkeuren qua (orale) seks en je kunt het alleen maar samen ontdekken.

Must reads 👀