Health

Dit heb je nodig als je thuis wil sporten

Veel meiden vinden het lastig om gestructureerd te sporten. Dat abonnement voor de sportschool heb je al maanden niet meer gebruikt en de hockeytraining wordt te vaak geskipt omdat je zó veel huiswerk hebt of gewoon te moe bent. Maar wist je dat je thuis ook goede resultaten behaalt met een paar minuutjes fitnessen per dag? Deze items helpen jou daarbij!


Fitnessbal Avento €12,25
Op de redactie wisten wij in eerste instantie niet zo goed wat wij met deze grote skippybal aan moesten. Na wat onderzoek bleek dat dit voorwerp jouw fitness-sessie heel makkelijk een stuk intensiever maakt. Door bijvoorbeeld je crunches op deze bal te doen, worden je buikspieren nog sneller strak. Omdat je continu je evenwicht moet bewaren, span je veel meer spieren aan dan je normaal doet.


Gaiam Premium Marrakesh Fitnessmat €29,90
Het is geen geheim meer dat yoga ervoor zorgt dat je een strakker lichaam krijgt. We hebben er al meerdere artikelen over geschreven en hier gaven we je 7 geheime tips van yogaleraren. Natuurlijk is een matje essentieel om mee te beginnen, een te harde ondergrond is namelijk niet goed voor je billen en laat staan je rug. Dit blauwe matje heeft ook nog eens een mooie print én antislip.


Halters 2×0,5 kg Domyos €4,99
Wanneer jij oefeningen zoals squads of de russian twist al helemaal onder de knie hebt, moet je die eens met halters uit proberen te voeren. Daarmee maak je de oefening nóg intensiever en zie je ook sneller resultaat. Begin met deze redelijk lichte gewichtjes van een halve kilo en bouw het op. De roze kleur ziet er ook nog eens leuk uit! 


Hoepel Domyos €17,99
Wist je dat je met een uur hoepelen 400 kcal verbrandt? Dus wanneer jij gewoon hoepelend jouw favoriete serie kijkt, heb je jouw dagelijkse beweging al gehad. Kies wel voor een professionele fitness hoepel, die uit de speelgoedwinkel zijn niet zwaar genoeg! Houd dit een tijdje vol (een jaar ofzo ;-)) en dan komt die strakke buik vanzelf.  


Gelaagd Sportshort Pull & Bear €19,99 
Ook al ben je aan het fitnessen op je eigen kamer, het is altijd fijn om een setje sportkleding klaar te hebben liggen. Dit gelaagde broekje van de Pull & Bear is extra licht en bevat een klein zakje waar je bijvoorbeeld een sleutel in kunt doen als je toch besluit om buiten een rondje te rennen. Wij worden meteen vrolijk van die felgele kleur.


Basic zwarte sport BH Pull & Bear €17,99
Sommige meiden weten nog niet dat een sport BH echt een must is wanneer je van plan bent om flink te gaan zweten. Het zorgt er onder andere voor dat je minder snel last van je rug en je nek krijgt. Deze simpele zwarte variant geeft een lichte ondersteuning en kan onder elk topje of shirt gedragen worden. 

Sportsokken Asos €10,67
Wanneer je van plan bent om kilometers te gaan hardlopen is het belangrijk om goede sportsokken aan te schaffen die je voet ondersteunen en ventileren. We zeggen alvast dat deze Adventure Time sokken daar niet geschikt voor zijn, maar ze zien er wel harstikke leuk uit. Als je lekker thuis aan de gang gaat zijn deze gewoon prima, het oog wil ook wat natuurlijk! 


Springtouw Domyos €6,99
Al die boxers staan niet voor hun lol uren touwtje te springen. Zij weten dat ze hiermee ontzettend veel calorieën verbranden én er sterke billen en benen van krijgen. Wist je dat je met een uurtje springen 700 kcal verbrandt? Als je eens begint met een kwartiertje per dag heb jij je dosis beweging alweer gehad. Touwtje springen moet ontzettend verslavend zijn omdat je na een week al flinke verandering ziet en dit ontzettend motiveert!
Adidas Arianna III Sportschoenen
€20,16
Deze snoeperige schoenen zijn perfect wanneer je thuis aan de slag gaat met yoga of fitness oefeningen. Als je deze stappers in de kast ziet staan, krijg je toch meteen zin om je even flink uit te sloven? Het enige mindere is dat wanneer je thuis sport, je niet lekker kunt pronken bij je vrienden met deze beauty’s. 


Waterfles Asos 
€24,00
Deze waterfles is aan de prijzige kant, maar wij moesten zo hard lachen om de erg motiverende quote dat hij toch in het artikel moest. We weten allemaal dat het heel belangrijk is om goed te drinken wanneer je sport om jezelf te hydrateren en afvalstoffen af te voeren. Het is daarnaast een stuk goedkoper om dezelfde fles opnieuw te gebruiken dan steeds plastic flesjes in de winkel te kopen en je doet het milieu een plezier!

Lees ook:

Must reads 👀