Beauty

6 tips waardoor je oogschaduw de hele dag on fleek is

Als jij een half uur bezig bent geweest met die geweldige ooglook wil je niet dat de hele boel met één keer vegen compleet geruïneerd is. Het kost al genoeg tijd om die vijf kleuren oogschaduw goed te blenden en opnieuw beginnen is wel het laatste waar je op zit te wachten. Wil je weten hoe jouw oogschaduw muurvast blijft zitten? In dit artikel leggen wij het uit!

Het is helemaal niet moeilijk om oogschaduw aan te brengen, zolang je maar met een goede basis begint. Omdat we weten dat veel meiden niet goed weten welke namen de verschillende onderdelen van het oog hebben, heeft Danique een foto gemaakt waar alles duidelijk op aangegeven staat. 

Welke primer?
We beginnen natuurlijk met een primer. Er zijn drie primers die top werken en gelukkig in Nederland te verkrijgen zijn. 

Essence Stage 01 Beige Oogschaduw Base €2,59
We beginnen maar meteen met de goedkoopste die eigenlijk prima werkt. Verwacht geen wonderen van dit spul, de oogschaduw blijft netjes zitten, maar dat is het dan ook. Een goede primer om aan te schaffen als je nog niet zoveel weet van oogschaduw en technieken om het aan te brengen.

Urban Decay Primer Potion € 29,96
Al sinds deze primer tien jaar geleden uitkwam is dit een favoriet. Er zijn verschillende varianten verkrijgbaar voor een matte, glinsterende of normale finish. Deze primer belooft 24 uur te blijven zitten en hoewel we dat betwijfelen, werkt ‘ie wel heel goed. 

Paint Pot MAC €21 
Dit product zorgt voor een mooie egale basis en verdoezelt meteen kleine adertjes of andere verkleuringen. Vooral bij matte oogschaduws is dit een goede primer. Zo blijft je make-up de hele dag op zijn plek. Kijk wel een beetje uit als je van jezelf al vette oogleden hebt, dan kun je beter één van de andere primers kiezen. 

Zo breng jij de oogschaduw aan
1. We kunnen het niet vaak genoeg zeggen: maak altijd gebruik van een oogschaduwbasis. Zelfs als je alleen maar werkt met crème oogschaduw kun je het beste een oogschaduwbasis aanbrengen. Dit zorgt er namelijk niet alleen voor dat het poeder of de crème beter blijft zitten, maar ook dat de kleur intenser wordt.

2. Breng de primer over het gehele ooglid aan en werk dit uit tot het wenkbrauwbot. Gebruik je ringvinger om het product mee aan te brengen, deze is namelijk het zachtst wat belangrijk is.

3. Gebruik nooit teveel product, want dit zorgt er alleen maar voor dat de oogschaduw gaat glijden en straks allemaal in de plooi van je arcadeboog terechtkomt. Zeker als jij vette oogleden hebt moet je niet teveel basis aanbrengen. Gewoon genoeg om een dun laagje over het ooglid te kunnen smeren.

 

Een foto die door onfleek_fashion_ is geplaatst op

4. Tik je oogschaduwkwast altijd af voordat je poeder aanbrengt, anders zit de concealer onder je oog straks helemaal vol met fall out. Dit ziet er niet al te charmant uit en het kost heel veel werk om al dat overbodige poeder op te ruimen.

5. Breng een lichte kleur over het hele ooglid aan, een tussenkleur in de crease en een donkere kleur in de buiten V. Blend dit mooi met elkaar. Maak het geheel af met een highlight in de binnenste ooghoek en op het wenkbrauwbot. Als je wilt maak je de look af met een mooie eyeliner. 

6. Finish je kunstwerk met een settingspray. Deze breng je het beste over je hele gezicht aan, zodat alles netjes blijft zitten en klaar is jouw look!

Lees ook: