Lifestyle

Mensen met deze slechte gewoontes zijn slimmer

Vloek jij te pas en te onpas, is je bureau altijd een zooi én lig je niet voor 1 uur ‘s nachts in je bed? Helaas zijn dit niet de beste gewoontes. Maar no worries, want onderzoek heeft uitgewezen dat mensen met deze slechte gewoontes waarschijnlijk een hoger IQ hebben! De volgende keer dat iemand loopt te mopperen op jouw slechte gewoontes, hoef je dus niet meer te luisteren. 😉

De wetenschap komt regelmatig goed van pas… Onderzoeken als deze kunnen wij dan ook alleen maar toejuichen. Dit onderzoek bekeek bijvoorbeeld hoeveel scheldwoorden iemand op kon zeggen in een bepaalde tijd. Daarna namen ze de deelnemers een IQ-test af, en wat bleek? De personen die meer scheldwoorden konden noemen bleken een hoger IQ te hebben.

via GIPHY

Messy desk
Ook mensen met een rommelig bureau zouden slimmer zijn. Deze studie linkt het hebben van een rommelig bureau aan creativiteit en intelligentie. Ze lieten deelnemers aan het onderzoek nieuwe functies voor een pingpongbal bedenken. De oplossingen die uit de rommelige kamer kwamen waren veel creatiever dan die uit de opgeruimde kamer. De onderzoekers stellen dat je door een rommelige kamer eerder tradities breekt en minder binnen de lijntjes blijft. Awh yes, nooit meer opruimen!

via GIPHY

Nooit meer naar bed
En dan nog meer goed nieuws. Een andere onderzoek vertelt ons dat het helemaal niet erg is als je laat naar bed gaat. Intelligente mensen hebben meer problemen met op tijd slapen dan minder intelligente mensen. Beroemde slimmeriken die bekend staan om hun nachtelijke activiteit? Barack Obama, Winston Churchill en Charles Darwin. Dat zijn toch niet de minste namen dachten wij zo!

via GIPHY

Lees ook:

Beeld: iStock