Beauty

Op deze manier kun je jouw make-up het langst bewaren

Soms koop je bijzondere make-up waarvan je weet dat je het niet snel opmaakt. Dan wil je de producten zo lang mogelijk bewaren! Onderhand weten we wel dat geen enkel product langer dan twee jaar goed blijft en mascara is zelfs na drie maanden al over de datum. Vind jij dit zonde en wil je de houdbaarheid langer maken? Lees dan snel verder… 

Mascara
Natuurlijk is het het beste om de make-up gewoon niet te gebruiken als je het lang wil bewaren. Bij mascara kun je de houdbaarheid uitstellen door niet te vaak met je borsteltje in de vloeistof te pompen. Dit zorgt ervoor dat er lucht bijkomt en dit is funest voor de mascara. Hij droogt dan namelijk veel sneller uit. Is dit nu toch gebeurd en wil je de inhoud weer vloeibaar krijgen? Dompel de mascara dan in een heet bakje water of voeg een paar druppeltjes babyolie of olijfolie toe. Wat druppeltjes lenzenvloeistof moet ook helpen. 

Is jouw mascara nog helemaal goed na een paar maanden? Dan kun je het misschien een maandje rekken, maar omdat we het wel over je ogen hebben en deze gevoelig zijn voor infecties, moet je het daarna echt weggooien. Jammer, maar jouw gezondheid is het belangrijkste!

Lipstick
Misschien heb je het weleens gezien. Lipstick kan gaan ‘zweten’ als het aan hoge temperaturen blootgesteld wordt. Dit gebeurt heel snel en ook bij dure producten, dus houd ze uit de buurt van de zon. Wanneer dit namelijk te vaak gebeurt verpest je de formule en brengt de kleur niet meer zo mooi aan. Er wordt aangeraden om lipstick 12 tot 18 maanden te gebruiken. Dit kun je rekken als je altijd een schoon lipkwastje gebruikt om de kleur aan te brengen. Zo komen er geen bacteriën van je mond in het product en gaat ‘ie makkelijk een half jaar langer mee. 

Parfum
Je kunt parfum het beste op een koele en donkere plek bewaren. Kies dan ook liever voor de slaapkamer dan de badkamer om het te bewaren. Zorg dat de parfum goed afgesloten is. Het is misschien niet zo handig, maar je parfum blijft langer goed als je het telkens terugdoet in het kartonnen doosje. 

Je kunt de parfum ook in de koelkast bewaren, maar pas hiermee op. Een eau de parfum of eau de toilette kan vaak wel in de koelkast bewaard worden, maar een extra geconcentreerde parfum juist weer niet. Als een parfum zonder verstuiver juist bewaard wordt, blijft deze zes maanden goed. Mét verstuiver gaat hij gelukkig jaren mee. Toch fijn asl je tientallen euro’s voor een lekker geurtje hebt neergelegd.

Poeders en foundation
Normaal gaan poeders en foundation ongeveer twee jaar mee en hier verander je niet veel aan. Zorg dat je ze in een donkere en koele ruimte goed afgesloten bewaart. Is jouw prachtige poeder kapot gevallen? Dan is het heel makkelijk te maken door de brokken te vermalen in een bakje en dan een paar druppeltjes (bijna) pure alcohol toe te voegen. Doe deze smurrie vervolgens weer terug in de pan en dep het voorzichtig droog met wat keukenpapier. Laat dit geheel rustig een paar nachten drogen en jouw poeder is weer zo goed als nieuw!

Lees ook: