Lifestyle

Heftig verhaal: Mijn vriend verhuisde naar Egypte

Girlscene.nl gaat over fashion en beauty, allerlei happy dingen in het leven. Helaas maak je soms ook minder leuke dingen mee. Want vervelende en heftige dingen horen jammer genoeg ook bij het leven. Sommige meiden hebben wel iets heel heftigs meegemaakt en willen hun verhaal graag met jullie delen. Deze keer het verhaal van een meisje wier vriend naar Egypte verhuisde.

Vorig jaar vertelde mijn vriend dat hij misschien voor twee jaar naar Egypte zou gaan verhuizen met zijn familie als het schooljaar was afgelopen. Het kwam goed binnen en ik had zoveel vragen, want waarom gingen ze ernaartoe? Gaat hij echt? Hoe zit het met ons? Hij vertelde dat het nog niet zeker was dat ze zouden gaan maar dat de kans groot was.

Een paar maanden hadden we het er niet meer over totdat de zomer aanbrak. Hij vertelde dat het doorging en dat ze al aan het kijken waren naar een huis in Caïro. Samen met zijn broertje had hij zich aangemeld op internationale scholen. Ik vond het een heel gek idee dat hij in de zomer weg zou gaan en voor twee jaar in een heel ander land zou gaan wonen. Soms hoor je dat iemand in de relatie weg wil gaan, maar de ander zegt dat die persoon moet blijven. Ik wilde dat niet, ik vond dat hij deze ervaring moest aannemen ook al was het zonder mij.

Uiteindelijk hebben we vanaf dat moment totdat hij wegging goed nagedacht over wat we wilden. Ik had namelijk dat jaar eindexamen en zou daarna in Nijmegen op kamers gaan en studeren. We zouden allebei dus aan iets heel nieuws en anders beginnen. Moesten we ons dan wel aan elkaar vasthouden of elkaar juist loslaten? We hebben er samen veel over gepraat, over nagedacht en wisten dat het moeilijk zou worden. Maar we kozen ervoor om de uitdaging samen aan te gaan.

Ik kan je vertellen dat het zeker moeilijk is geweest! In juli vertrok hij en tijdens de herfstvakantie zou ik richting Egypte gaan. Het waren een paar moeilijk maanden aangezien we van elkaar elke dag op school zien en in het weekend afspreken naar een paar maanden elkaar niet zien gingen. Die eerste paar maanden hebben onze relatie erg op de proef gesteld en vaak twijfels gebracht. Je gaat soms erg nadenken over dingen en jezelf bang maken. Is het nog wel hetzelfde als we elkaar zien? Vindt hij me nog wel leuk?

Toen het moment aanbrak dat ik naar hem toeging en ik in het vliegtuig zat was ik zo zenuwachtig, want die gedachtes zaten nog steeds in mijn hoofd en ik ging hem na een lange tijd weer zien. Maar toen ik hem weer zag was ik zo blij, ik rende op hem af en sprong in zijn armen. Die nacht hebben we genoten van elkaars gezelschap en was het alsof we nooit van elkaar waren weggeweest.

De paar maanden daarna vielen gelukkig mee. Hij kwam in de kerstvakantie weer en ik ben laatst in de voorjaarsvakantie weer naar hem toegegaan. We hebben eindelijk onze draai in deze relatie kunnen vinden en we weten hoe we met bepaalde dingen moeten omgaan. Natuurlijk is het nog steeds moeilijk en zwaar maar we weten dat we daar niet over in moeten zitten en vooral aan positieve dingen moeten denken. Ook vinden we dat we geluk hebben dat we elkaar redelijk vaak zien. Soms zit er drie tot vijf maanden tussen maar we zien elkaar ook soms om de één à twee maanden. Het is vooral goed plannen en veel sparen.

Het is zeker eng als je aan een langeafstandsrelatie begint maar als jullie niet alleen vriendje en vriendinnetje zijn maar ook maatjes, tijd aan elkaar besteden en het echt willen lukt het. Er zijn zelfs mensen die in een relatie zitten waarbij de ander vast in een ander land woont of dat de ander voor een lange tijd weg is zonder elkaar te zien. 

Wil jij ook graag jouw heftige verhaal delen op Girlscene? Stuur dan een mail met jouw verhaal naar info@girlscene.nl onder vermelding van: ‘Heftig verhaal of Leven met’.

Geschreven door: Charmayne van D.