Real life

Girls Issues: Ik heb geen vriendinnen

Trouble in paradise? Girlscene helpt! Heb jij een probleem en weet je niet hoe je het moet oplossen? Vertel je situatie aan Girlscene en wij geven raad. Ruzie met je beste vriendin? Kledingcrisis? Boytrouble?! Die tijd is voorbij met het advies van Girlscene. Deze keer een Girlscene lezeres die advies wilt omdat ze geen vriendinnen heeft.

Hoi Girlscene,

Ik zit nu ongeveer 4 maanden op een nieuwe school, maar heb geen vriendinnen.
In het begin had ik nog wel vriendinnen, maar na een tijdje zijn er vriendengroepjes gevormd en eigenlijk hoor ik er niet echt bij. Ik heb een beetje het idee dat ze me niet zo leuk vinden zoals ik ben en dat ze me te druk vinden. Ik had in het begin één beste vriendin en daar was ik heel blij mee. We deden alles met elkaar en spraken vaak af. Zij was eigenlijk de enige die echt de moeite nam om me beter te leren kennen. Maar helaas hebben de andere meiden haar een beetje van me afgepakt. Ze is altijd alleen maar bij hun en praat niet meer zo veel met me. Als ik vraag of ze wilt samen werken of naast me wilt zitten gaat ze altijd al met iemand anders. Mijn enige vriendin word afgepakt door de andere meiden. Wat moet ik doen?

xxx N.

Lieve N.,

Wat vervelend is dit zeg! Het is echt niet tof dat je door die andere vriendin zo behandelt wordt. En wat jammer dat er verder niemand in je klas zit met wie je wel een klik hebt. Hoewel we altijd vinden dat je jezelf moet blijven, want je bent wie je bent, kun je wel proberen om je iets rustiger te gedragen op school. Je moet nooit jezelf anders voordoen dan dat je bent, maar probeer je wat meer aan te passen. Nu houd je hier waarschijnlijk geen vriendinnen voor het leven aan over, maar het is wel fijn als je wat meiden hebt met wie je gewoon kunt samenwerken en kletsen. Verder kun je via het meisje waar je eerst bevriend mee was proberen om wat vaker met de andere meiden in contact te komen. Sluit bij hen aan in de pauze en probeer eens individueel met ze aan de praat te raken. Dat is makkelijker dan een hele groep in één keer. Daarnaast kun je proberen om vriendinnen te krijgen buiten school. Probeer eens een sportclub, toneelvereniging of de schoolkrant! Gelukkig is het nieuwe schooljaar begonnen, hopelijk zit je nu in een leuke klas met leuke nieuwe meiden.

Veel succes!
Liefs,
Girlscene

Lees ook:

Heb jij ook een Girls Issue? Mail dan naar info@girlscene.nl

Beeld: iStock

Must reads 👀