Real life

Girls Issues #22: ‘Mijn ouders hebben geldproblemen’

girls-issues-22

Heb je ruzie met je vriendinnen? Boytrouble? Of een super gênante vraag? Say no more! Vertel jouw situatie aan Girlscene en wij helpen jou met al je Girls Issues. 

Girls Issues: ‘Mijn ouders hebben geldproblemen’

Evelien (14) vindt het moeilijk om nieuwe vriendinnen te maken.

Lieve Girlscene,

Op het moment dat ik dit type zit ik midden in de kerstvakantie. Voor iedereen is dat de leukste tijd van het jaar. Behalve voor mij. De reden is dat ik door geldproblemen van mijn ouders niet op vakantie ga. Nu kon ik hier als klein kind wel mee leven maar naar mate ik ouder word, voel ik mij steeds depressiever. Ik scroll wel eens door m’n Instafeed en zie allemaal vakantiefoto’s, en dat maakt mij zo verdrietig. En ik wil niet jaloers zijn, maar het gaat vanzelf. Gewoon het feit dat ik iets ‘mis’ in mijn leven. Ik praat er veel met mijn ouders over maar ze worden dan heel chagrijnig, de sfeer in huis is nu totaal niet lekker.

Veel mensen zeggen dat ik leuke dingen moet gaan doen, dagjes uit enzo, maar op dit moment zijn al mijn vriendinnen op vakantie. Wat mij wel helpt is social media even een paar dagen helemaal uitschakelen om niet afgeleid te raken van alle vakantie berichten, maar toch helpt dat niet als je in de trein mensen met koffers ziet lopen, op de weg caravans enzovoort. Nu zal je denken dat dit gevoel na de vakantie afgelopen is, maar dan vertelt iedereen natuurlijk over zijn vakantie, en ik? Ik schaam me er best voor om te zeggen dat ik niet op vakantie ben geweest. Wat kan ik doen om van dit gevoel af te komen?

Lees ook:
Girls Issues #17: ‘Ik durf mijn baan niet op te zeggen’

Lieve Evelien,

Het is onwijs vervelend dat jullie nooit op vakantie kunnen, maar het belangrijkste is dat jullie een dak boven je hoofd hebben en iedere avond een bord met eten. We snappen dat je je verveelt en je (ongewild) jaloers bent op anderen. Dat is helemaal niet gek! Heb je er wel eens aan gedacht om een vakantiebaantje te nemen? Ook als je nog jong bent is er wel wat te vinden. Zo heb je wat te doen én spaar je je eigen centen op zodat je over een paar jaar zelf lekker op vakantie kunt. Schaam je er niet voor dat jullie geen vakantie kunnen betalen. E

en vakantie is een luxe, niet noodzakelijk. Mensen die het raar vinden dat je niet op vakantie bent gegaan, zijn jouw aandacht en energie niet waard. Probeer inderdaad om sociale media te vermijden en geef bij je vriendinnen aan dat je het best lastig vindt om erover te praten. Misschien kun je, als je je heel vervelend voelt, bedenken waar jij over een paar jaar naartoe wilt. Met hard werken in de zomer en in de weekenden kun jij over een tijd lekker op vakantie met je vriendinnen!

Liefs,
Girlscene

Zit jij ook met een brandende vraag? Heb je hulp of juist tips nodig voor een bepaalde situatie? Of weet je je echt even geen raad met je BFF? Laat Girlscene je helpen door het insturen van je ‘Girls Issues’ en laat je vraag beantwoorden. Mail dan naar celine@hilabel.nl.

Must reads 👀