Lifestyle

5 warme drankjes perfect voor deze herfst

Lekker wegkruipen onder een dekentje met een film en een warme kop thee: zo zien wij een perfecte herstavond voor ons. Maar na een week of twee ben je de thee en de chocolademelk ook wel weer zat… Tijd voor wat afwisseling! Duik met deze recepten de keuken in en je hebt binnen no-time een origineel herfstdrankje voor je neus.

Chai latte
Chai tea latte is een van onze favorieten bij de Starbucks, maar onze portemonnee zal er niet blij mee zijn als we deze iedere dag halen. Daarom: maak hem lekker zelf! Met het recept hieronder zit jij voortaan iedere avond op de bank met een kruidige Chai Latte.

Anijsmelk
Dit recept is al super oud, dus je kunt het waarschijnlijk ook wel aan je moeder of oma vragen! Dit is echt een must als je verkouden bent en lekker wil gaan slapen. Je kunt kant-en-klare anijsstaafjes gebruiken of je kunt het helemaal zelf maken van anijszaden.

Glogg (18+)
Het toevoegen van kruiden aan wijn is niet nieuw: denk maar aan de Glühwein die je op de kerstmarkt krijgt. Ook in Zweden voegen ze al eeuwen kruiden toe aan hun warme wijn. Glogg is warm, spicy en heel erg geschikt voor wijnliefhebbers die het koud hebben!

Warme appelcider (18+)
Lekker warm en héél kruidig, dat is appelcider. Dit drankje is ook geschikt om als toetje te serveren op een koude dag. Het is lekker zoet en kruidig, met natuurlijk de frisse twist van appel!

Warme chocolademelk, maar dan anders!
Deze video vertelt je eerst hoe je de klassieke chocolademelk zelf kunt maken, en daarna leer je hoe je witte chocolademelk en pure chocolademelk met kruiden kunt maken. Het water loopt ons in de mond, vooral bij de laatste variant!

Lees ook: