Lifestyle

11 IKEA-hacks waarmee je unieke meubels creëert

Loop een willekeurig huis in Nederland binnen en de kans is heel groot dat je één of meerdere items van IKEA aantreft. In ieder interieur staat zo’n kast net weer even anders, want met IKEA kun je veel kanten op en je kunt er eindeloos mee variëren. Maar heb je weleens gehoord van IKEA-hacks? Met deze hacks pimp jij de basic meubels in no time tot unieke stukken!

♥  Een magazinehouder als bijzettafeltje
Deze hack is echt geweldig! Kies een magazinehouder (wel een stevige) uit en pimp deze zoals je zelf wil. Schilderen, bestickeren, glitteren… Waar je ook maar zin in hebt. Vervolgens bevestig je hem in een hoek van je kamer en heb je weer wat opbergruimte! In de foto hieronder is de KNUFF van IKEA gebruikt.

♥ Knusse bureaustoel
De SNILLE kun je super makkelijk pimpen tot een uniek design! Bekleed de stoel met een nepbont (vastplakken met wat lijmspray bijvoorbeeld) en spray de voet van de stoel in een gave kleur. Wat dacht je van koper of roségoud?

 

Hacking the SNILLE white swivel chair into this – sprayed gold with faux fur – cosy chair! 📷: @madebyhanna

A photo posted by Jules Yap (@ikeahackersofficial) on

♥ Tassenhouder
Heb jij veel avondtasjes die je ergens kwijt moet? Hang de RATIONELL VARIERA op in je gang en laat je tasjes de show stelen! Je kunt hem ook eerst nog in een gave kleur spuiten.

 

The RATIONELL VARIERA kitchen pot lid holder is now holds @pysslamedcamilla’s precious clutches. 📷: @pysslamedcamilla

A photo posted by Jules Yap (@ikeahackersofficial) on

♥ Toiletrol-houder
Heb jij nog een plaats nodig om je toiletrollen in op te bergen? Koop een grote kaarsenhouder en stop daar een voorraad in! Hoe mooi staat dit in je toilet?

 

Toilet roll cabinet by repurposing Ikea large candle holder. Hangs beautifully in guest bathroom. #ikeahackers 📷: @misharebel

A photo posted by Jules Yap (@ikeahackersofficial) on

♥ Make-up
Kun je geen mooie tafel vinden voor in je kamer? Kijk dan eens op een andere afdeling. Op de foto hieronder is een bureau gebruikt als dressoir. Dat kun je natuurlijk andersom ook weer doen.

 

The Vittsjo as a dressing table. A pretty hack by @undeclared_panache

A photo posted by Jules Yap (@ikeahackersofficial) on

♥ Pimp met verf
Sowieso kun je meubels in een andere kleur schilderen, maar probeer ook eens eens een Dip Dye op je meubels.

♥ Creatieve onderzetters
Hoe leuk is dit?! Dit gaat ook super leuk zijn als je het personaliseert en kado geeft aan iemand.


♥ Bed
Kun je niet slagen voor jouw ideale bed? Creëer hem zelf! Met deze bijzettafels bijvoorbeeld… Wel even goed aan elkaar vast maken 😉

♥ Opstapper
Bijna iedereen heeft wel zo’n opstapje in z’n huis. Maar die hoeft dus echt niet zo saai te zijn. Leef je een middag uit met verf en stickers en je hebt een vrolijk opstapje in huis staan.

 

#ikea #ikeahack #ikeaturkiye #diy #yerigeldi #kendinyap #bekväm http://www.yerigeldi.com/ikea-bekvam-tabure-kendin-yap/

A photo posted by Diy – ikea hack (@ikeahack) on

 

♥ Ombre-kast
Nog een leuke manier om je meubels te verven. Gebruik verschillende tinten van dezelfde kleur voor een ombre-effect. Je kunt ook alle lades in tinten verven die mooi bij elkaar passen. Donkergrijs, lichtgrijs en okergeel bijvoorbeeld.

♥ Spiegel
Hoe makkelijk is deze hack? Maar het effect is echt supergaaf. Het geeft je ietwat saaie ronde spiegel toch een hele leuke touch!

Lees ook: