News

Dit nieuws over Forever 21 is echt niet oke

Forever 21 is nu ruim twee jaar geopend in Nederland en daar zijn we maar wat blij mee! Als we nog een leuk zomerjurkje of een off shoulder top zoeken dan weten we waar we die kledingstukken voor een scherpe prijs kunnen scoren. Maar dit nieuws over Forever 21 stelt ons toch een beetje teleur… 

Vorige maand was Zara negatief in het nieuws, nu is het Forever 21. De modemerken hebben ontwerpen gestolen van kleine modemerken.

Forever 21 ligt zwaar onder vuur door een hoodie. Het kledingstuk hangt namelijk niet alleen in de rekken van de modeketen, maar is ook verkrijgbaar bij het onafhankelijke merk Sporty & Rich van ontwerpster Emily Oberg. Als je de twee hoodies naast elkaar zet dan kun je er niet omheen: ze zijn vrijwel identiek.

Emily’s hoodie:

Forever 21’s hoodie:

De designer claimt dat zij eerder was met het ontwerp en dat Forever 21 haar ontwerp heeft gekopieerd. Ze is woest op de modeketen. Emily zegt dat dit niet de eerste keer is dat een grote keten haar ontwerp heeft gestolen. “Ik maakte me er eerst niet druk om, omdat mijn volgers en klanten weten hoe het zit. Zij zullen zo’n keten nooit steunen,” zegt de designer tegen Refinery 29. “Maar toen ik met meerdere mensen sprak, realiseerde ik mij dat het een groter probleem is dan ik dacht.”

Emily vindt het jammer dat grote kledingketens zo vaak ontwerpen jatten van kleine ondernemers, er geld mee verdienen en er ook nog mee wegkomen. “Misschien moet ik stappen ondernemen. In het beste geval moeten zij de hoodie uit de rekken halen, maar het is ook al goed als media hier aandacht aan besteden. De mensen van Forever 21 weten wat ze hebben gedaan, en nu weet iedereen het,” aldus de designer. 

Lees ook:

Bron

Must reads 👀