Lifestyle

Heftig verhaal: Mijn moeder is alcoholist

Girlscene.nl gaat over fashion en beauty, allerlei happy dingen in het leven. Helaas maak je soms ook minder leuke dingen mee. Want vervelende en heftige dingen horen jammer genoeg ook bij het leven. Sommige meiden hebben wel iets heel heftigs meegemaakt en willen hun verhaal graag met jullie delen. Deze keer het verhaal van een meisje wier moeder teveel drinkt.

Het begon allemaal toen mijn moeder één glaasje wijn ging drinken. Dat deed ze anders nooit dus ik vroeg waarom ze dat deed. Naturlijk is het niet zo erg als je moeder één wijntje drinkt maar ze deed het om een reden: ze was moe van het schoonmaken. Ik dacht dat het wel goed was dat ze even uit ging rusten. Maar na een uurtje zat ze nog steeds aan de wijn en ik vroeg hoeveel ze al gedronken had. Ze zei dat dit haar eerste was. Ik geloofde er niks van en toen ik ertegen inging werd ze heel erg kwaad en begon ze te schelden.

De dag erna had ze een mega kater. Mijn ouders zijn gescheiden en ik woonde om de week bij haar. De dag daarna dronk ze opnieuw en werd ze weer dronken. Ik zei: ‘je bent dronken mama’. En zij zei dan altijd met een dubbele tong: ‘nee joh!’ Na een week was het elke dag hetzelfde: in de middag begon ze en in de avond moest ik haar de hele trap op tillen omdat ze anders omviel.

Ik had het hier heel erg moeilijk mee en heb het aan mijn vader verteld. Hij zei dat hij met haar zou praten. Hij stuurde mijn moeder naar een psycholoog. Er bleek iets heel anders te zijn: ze was depressief. Ik wist niet goed wat het was dus ik deed er niks mee. Op een gegeven moment ging ze ‘s nachts naar de kroeg en reed ze dronken in haar auto. Dit is altijd al zo geweest sinds ik me herinner. En toen kwam het besef: mijn moeder moest van zichzelf drinken om haar problemen te vergeten. Ze was een alcholist.

Ze is toen naar een opvang gegaan in Limburg en mocht ons gewoon zien maar mijn zussen en ik zijn maar één keer geweest. Toen ze weer thuis was na zes weken begon ze weer gewoon te drinken. Toen is ze naar Schotland gegaan om af te kicken. Dit duurde drie maanden, alleen ze kwam veel eerder terug. Dat mocht niet maar ze vond zelf dat ze daar klaar was…

Daarna begon het verhaal weer opnieuw alleen woonde ik vanaf toen bij mijn vader. Doordat ze depressief was begon ze dingen te roepen als: ‘ik spring ‘s avonds lekker voor de trein alsof iemand mij zal missen!’ Daardoor raakte ik ook een beetje depressief en heb ik drie weken thuis gezeten. Het was zelfs zo erg dat ik haar voor me zag dat ze voor een trein sprong in mijn dromen. Iedere avond droomde ik hetzelfde.

Ik heb haar nu al vier maanden niet meer gezien. Het is heel erg moeilijk om op mijn leeftijd te leven zonder moeder. Voor mij is ze nooit een moeder geweest. Nog steeds denk ik iedere dag na of ze zichzelf dood drinkt of zelfmoord pleegt… Ik ben er super bang voor.

Wil jij ook graag jouw heftige verhaal delen op Girlscene? Stuur dan een mail met jouw verhaal naar info@girlscene.nl onder vermelding van: ‘Heftig verhaal of Leven met’.

Lees ook: