Real life

Girls Issues: Ik durf mijn crush niet mee uit te vragen

Trouble in paradise? Girlscene helpt! Heb jij een probleem en weet je niet hoe je het moet oplossen? Vertel je situatie aan Girlscene en wij geven raad. Ruzie met je beste vriendin? Kledingcrisis? Boytrouble?! Die tijd is voorbij met het advies van Girlscene. Deze keer een Girlscene lezeres die haar crush niet mee uit durft te vragen.

Beste Girlscene,

Een tijd geleden was ik op mijn atletiektraining. Daar praatte ik met een vriendin van mij over een game die ik speelde. Zoals gewoonlijk kende zij hem niet en ik verveelde me een beetje. Tot een jongen achter mij zei dat hij het ook speelde (en een aantal andere games ook). We zijn daarover aan de praat geraakt en later ook over films en hobby’s. Ik merkte toen dat we erg veel gemeen hadden en hij heeft niet veel later zelfs mijn nummer gevraagd. Ik denk dat ik toen voor het eerst verliefd ben geworden en dat ben ik nu nog steeds. Maar voordat het echt ergens naar leidde kon ik vanwege mijn vaders werk en mijn trainingsschema een aantal weken niet naar de training en heb ik hem dus ook een tijd niet gezien.

Via WhatsApp hebben we ook niet veel gepraat en vanwege zijn vriendengroep vind ik het lastig om een gesprek aan te knopen en ik weet ook niet echt of hij me wel leuk vindt. Ik zie hem maar twee dagen per week iets meer dan een uur en ik wil er het beste van maken. Vaak als een gesprek eenmaal op gang is lukt het me wel, maar het aanknopen vind ik echt heel moeilijk. Aangezien ik 14 ben weet ik ook niet goed of ik hem op een date zou moeten vragen of iets anders moet proberen. Hebben jullie enig advies?

Met vriendelijke groet,
D.

Beste D.,

Jongens blijven toch lastig! Uit je verhaal maken we op dat jullie wel echt dezelfde interesses hebben. Dat is super leuk en onwijs belangrijk. Kun je hem niet een keer vragen om samen te gamen of een film te kijken? We snappen dat het super eng is om te doen, maar misschien kun je een smoesje verzinnen. Je komt een level niet door of je wil een bepaalde film super graag zien die hij toevallig heeft… Genoeg gedeelde interesses waar je op in kunt spelen. Het klinkt wel alsof jullie gelijk een goed gesprek hadden en waarom zou je als meisje een jongen niet mee mogen vragen? Wij zouden het stoer vinden. De kans is er natuurlijk dat hij je afwijst, maar als je hem een keer één op één kan vragen zal hij je heus niet zomaar uitlachen.

Succes!

Liefs,
Girlscene

Lees ook:

Must reads 👀