Real life

Girls Issues: Mijn crush is depressief

Trouble in paradise? Girlscene helpt! Heb jij een probleem en weet je niet hoe je het moet oplossen? Vertel je situatie aan Girlscene en wij geven raad. Ruzie met je beste vriendin? Kledingcrisis? Boytrouble?! Die tijd is voorbij met het advies van Girlscene. Deze keer een Girlscene-lezeres die advies wilt omdat ze verliefd is op een jongen met een depressie.

Hey Girlscene!
Ik zit met een jongensprobleem. Er is een jongen in mijn buurt waar ik me altijd al speciaal mee verbonden voelde. Na een kamp hebben we gekust en toen zijn we een paar keer op date geweest. De dates waren super leuk en hij deed duidelijk ook veel moeite. Na onze derde date wilde hij ermee stoppen, omdat hij dacht dat een relatie te zwaar voor hem ging zijn. Hij heeft namelijk al enkele maanden een depressie. Ik was hier natuurlijk niet blij mee, maar probeerde het zo snel mogelijk te verwerken. Na enkele weken had ik door dat dat helemaal niet lukte. Ik dacht meer aan hem dan ervoor en ik kon mij moeilijk concentreren. We hebben na bijna 2 maanden nog één keer gesmst, maar enkel om te horen hoe het met hem ging.

Ik probeer hem echt uit mijn hoofd te zetten, maar het lijkt onmogelijk. Hij is de persoon waar ik alles tegen kan zeggen, zelfs dingen die ik mijn vriendinnen niet toevertrouw. Ik ben er zeker van dat hij dit ook voelt (of voelde) omdat hij mij heel persoonlijke dingen toevertrouwde. En omdat hij ooit heeft gezegd dat als hij die depressie niet had, we allang samen zouden zijn. Ik wil niets liever dan zeggen dat ik hem mis en dat we het toch moeten proberen, of toch tenminste praten met elkaar. Maar ik ben bang dat hij dit raar vindt en dat hij mij afwijst.
Wat denken jullie. Moet ik blijven volhouden en alles vertellen? Of hem vergeten en hebben jullie dan tips hoe ik dat kan doen (want dat lijkt onmogelijk).

Bedankt meiden,
xoxo

Lieve Anoniem,

Wat een vervelende situatie is dit! Een depressie moet je nooit onderschatten. Wat dat betreft kun je hem misschien beter vergeten. Hoe moeilijk het ook lijkt! Blijven hangen bij iemand die jou niet kan geven wat je wil is nooit een goed idee… De kans is groot dat hij hier dan niks mee kan doen doordat hij zich honderd procent op zichzelf moet focussen. Een depressie is een serieuze ziekte waar hij echt van moet herstellen. En hoe onmogelijk het ook lijkt, je komt echt wel over hem heen. Ga lekker veel op stap met je vriendinnen, zoek een nieuwe hobby en investeer een hoop tijd in jezelf. You can do it! Maar jij zal je waarschijnlijk wel een stuk beter voelen als je je gevoel hebt geuit. En wie weet kun je er juist voor hem zijn in een moeilijke periode.

Kortom: het is een keuze die je zelf moet maken, hoe moeilijk het ook is! Ga op je gevoel af. Dan zit je nooit verkeerd!

Liefs,
Girlscene

Lees ook:

Must reads 👀