Lifestyle

15 recepten voor een single diner

Lekker uitgebreid eten is altijd een feestje toch? Een keer iets anders dan de dagelijkse aardappels met groenten en vlees. Maar voor een uitgebreid drie-gangen-diner in een restaurant hebben we ook niet altijd geld… De oplossing? Lekker zelf thuis uitgebreid koken! Het kost je iets meer werk maar het is net zo gezellig en je portemonnee wordt er een stuk gelukkiger van.

Voorgerechten
Zalmtartaar
Voor iedereen die van vis houdt is dit een echte aanrader. En het is helemaal niet zo heel moeilijk te maken! Als je gasten krijgt kun je alvast de tartaar bereiden en in de koelkast zetten. Zo zit er nog meer smaak aan je zalm én hoef je ‘s avonds minder te doen. Een lekker recept voor zalmtartaar vind je hier.

Carpaccio
De classic! Bestel jij in een restaurant altijd carpaccio? Maak het dan eens zelf thuis. Helemaal niet moeilijk en zoooo lekker. Probeer dit recept eens uit!

Gazpacho
Soep, maar dan net even anders. Gazpacho is lekker gekruide Spaanse tomatensoep die koud geserveerd wordt. Maak hem ‘s middags alvast en laat de soep in leuke glaasjes afkoelen in de koelkast. Hoef je het ‘s avonds alleen maar uit te delen!

Bruschetta
Bruschetta’s zijn er in allerlei soorten en vallen altijd in de smaak. Logisch, want wie houdt er nou niet van lekker knapperig brood met een heerlijke topping? Je kunt ze samen met een kleine salade serveren of je zet een grote schaal met allerlei verschillende soorten op tafel. Bruschetta is ook heerlijk als borrelhapje of amuse.

Hoofdgerechten

Risotto
Risotto is zo’n gerecht wat helemaal niet zo heel moeilijk is, maar het kost je gewoon veel tijd. Dat heb je nu eenmaal niet altijd! Maar voor een avond als deze is het een ideale optie. Je kunt gaan voor risotto met paddenstoelen, maar ook risotto met groene groenten is een aanrader. Hmm, eigenlijk zijn alle risotto’s lekker…

Pasta Vongole
Een snelle pasta heb je zo in elkaar gedraaid, maar wat dacht je van een Pasta Vongole? Dat is een pasta met zeevruchten, een gerecht dat je op een doordeweekse dag misschien niet zo snel zou eten. Des te leuker is het om dit te maken voor jullie thuisdiner!

Zelfgemaakte hamburgers
Wilde je naar een lekker hamburgerrestaurant maar hebben jullie hier geen budget voor? Maak ze zelf! Koop bij de bakker goede broodjes en maak jullie eigen hamburgers. Probeer verschillende soorten vlees en verschillende toppings voor een ultiem hamburgerfestijn.

Rollade
Een rollade staat gelijk aan een uitgebreid diner. Wat dacht je van deze rollade gevuld met saucijs en kruiden? Erbij kun je groenten, zoals rode kool met appel of wortels serveren. En vergeet vooral geen lekkere aardappeltjes erbij te bereiden.

Steak
Een echte vleesliefhebber gaat voor steak. Serveer het met een gepofte aardappel en zure room. Of juist met frieten en mayonaise. Wat koolsalade erbij en je hebt een echte Amerikaanse maaltijd.

Nagerechten

Tiramisu
Deze kan natuurlijk niet ontbreken tijdens je diner met Italiaans thema: tiramisu! Dit dessert staat bij heel veel mensen in het favorieten lijstje en geef ze eens ongelijk.

Champagne Royale
Een parfait van champagne, afgemaakt met chocolade en kersen. Ehm hallo, dit willen wij! Het kost je wel flink wat tijd, maar jij kan dit.

Bananensplit
Het klassieke toetje in een restaurant: bananensplit. Deze maak je super makkelijk zelf. De bananensplit is trouwens een Amerikaans toetje, dus ideaal voor na je steak of hamburgers.

Warme appelflappen met kaneelijs
Ben je meer van de warm toetjes? Probeer dan eens lauwwarme appelflappen met kaneelijs: echt onwijs lekker als dessert.

Warme brownie met kersen
Pimp je brownie met kersen! De combinatie chocolade met kersen is héél erg lekker en moet je echt eens proberen.
 

Zoete pizza
Huh, zoete pizza? Wat zeg je nou? Onwijs lekker, maar vooral heel leuk om te maken. Je gebruikt neutrale pizzabodem, met daarop ricotta als ‘saus’. Daarna kun je hem beleggen met wat je zelf lekker vindt, maar lekkere ingrediënten zijn: fruit, chocolade, marshmallow en munt. Yummie!

Lees ook: