Lifestyle

Tips om het beste verjaardagsfeestje ooit te geven

Elk jaar is het weer lastig: je wilt het beste verjaardagsfeestje ooit geven, maar hoe? Je bent niet van plan om te veel geld uit te geven en jouw agenda staat al bomvol. Zoveel tijd heb je dus ook niet om voorbereidingen te treffen. Omdat je natuurlijk wel lekker moet genieten van je verjaardag geven wij je tips om een stressvrij feest te organiseren, waar iedereen het jaren later nog over heeft. 

Uitnodigingen
Nodig mensen altijd ruim op tijd uit en herinner ze er vervolgens een week voor het feest weer aan. Zo is het handig om jouw verjaardag al een maand tot drie weken van tevoren aan te kondigen. Dan weet je bijna zeker dat mensen niet al iets anders gepland hebben en ben jij er zeker van dat al jouw vrienden komen. Denk ook even na over hoe je de uitnodigingen wil versturen. Een Whatsapp groep maken is bijvoorbeeld handig voor kleinere feestjes, maar wanneer je het groots aan wil pakken kun je het beste voor een Facebook event gaan.

Let dan wel even op dat het een privé-evenement is en jouw vrienden niet nog meer mensen uit kunnen nodigen. Niemand zit op een Project X in hun achtertuin te wachten. Ga je liever voor de old school kaartjes als uitnodiging? Probeer dan eens creatief te doen en maak het zelf. Deze schattige DIY kaartjes uit het YouTube filmpje zijn helemaal niet moeilijk te maken, maar wel harstikke leuk om als uitnodiging te krijgen.

Watch on YouTube

Cadeautjes
Het klinkt misschien een beetje cliché, maar zorg dat je weet wat je voor je verjaardag wilt krijgen. Zo kun je meteen antwoorden als je oma, tante, vriendin of wie dan ook vraagt naar je wensen en loop je niet de kans om een nutteloos ding te krijgen dat je meteen weg kunt gooien. Natuurlijk is het soms ook leuk om een verrassing te krijgen, maar niet alle mensen zijn even goed in het uitzoeken van cadeautjes.

Er is ook niks mis met het krijgen van geld. Zorg dat je het bij elkaar houdt en spaart. Dan kun je kijken wat er nog op je lijstje staat en het gewoon lekker zelf kopen. Als je het geld in je portemonne stopt is het straks zo uitgegeven aan eten of andere minder leuke dingen en kun je dat ene gave item nog steeds niet kopen. 

Outfit
Wanneer je iedereen weg wilt blazen met je geweldige outfit, komt planning om de hoek kijken. Zoek een aantal weken van tevoren je kast uit en bedenk wat er geweldig uit zou zien op je feest. Wil je een jurkje aan, of dans je liever tot in de vroege uurtjes in een spijkerbroek? Als je erachter komt dat je werkelijk niets fatsoenlijks hebt liggen moet je hulp inschakelen. Vraag aan je vriendinnen of ze nog iets moois hebben liggen en pas dit dan ook op tijd. Als je helemaal wanhopig wordt en écht iets nieuws nodig hebt, is het beste om hier dan ook een hele dag voor uit te trekken. Neem iemand mee en pas alles rustig. Natuurlijk kun je ook online prachtige outfits bestellen, maar bestel wel op tijd.

Taart
Het belangrijkste van de hele avond is toch wel de taart. Maak deze het liefst zelf om nog voor een redelijk budget iets prachtigs op tafel te zetten. Wedden dat jouw gasten dit kunnen waarderen? Al maak je een kant-en-klare verpakking van de supermarkt en ga je helemaal los met de versiering, dan is het nog hartstikke leuk! Bedek de cake bijvoorbeeld met fondant en maak met eetbare stiften mooie versieringen. Met aardbeien bedekken zoals hierboven ziet er ook heel erg indrukwekkend uit.  

Hapjes
Naast de taart moet er natuurlijk ook nog wat anders te knabbelen zijn. Geef jij je feestje in de middag, rond 6 uur of na het avondeten? Dit is allemaal van belang bij het uitzoeken van de hapjes. ‘s Middags kun je bijvoorbeeld voor wat zoetere dingen gaan zoals cupcakes (ook leuk om zelf te maken) of fruitspiesjes. Rond het avondeten krijgen mensen wel flinke honger en verwachten ze ook een maaltijd. Zorg dat je iets klaar hebt staan dat meteen uitgeserveerd kan worden. Gooi wat pizza’s in de oven, heb al een pan met chili klaarstaan of bestel eten als je een wat groter budget hebt. ‘s Avonds zijn wat kleinere hartige hapjes zoals chips, zoutjes of frituursnacks prima. Als je heel chic wilt doen maak je zelf de dag van tevoren sushi klaar. Dit is minder duur en lastig dan je verwacht en het is een goede optie voor vegetariërs. Bekijk het filmpje hieronder voor de basics.      

Watch on YouTube

Decoratie
Om je feestje echt memorabel te maken is de versiering super belangrijk. Ga voor een gaaf themafeestje zoals Hollywood, Disney, eighties stijl of iets anders grappigs en houd je hier zoveel mogelijk aan. Bij Action kun je veel gave decoratie vinden voor een klein prijsje en op internet is bizar veel te krijgen.

Muziek
De muziek kan een feest echt maken of breken. Regel een buurjongen die wel op je feest wil draaien of maak een openbare Spotify playlist met je vrienden waar iedereen de leukste nummers in kan plaatsen. Probeer je eigen favoriete nummers af te wisselen met klassiekers en hits van dit moment. Zo heeft iedereen de neiging om los te gaan op de dansvloer. Niet zo’n danser? Wanneer je een slaapfeestje geeft zijn girlpower nummers geweldig om met al je vriendinnen mee te blèren. En bij themafeestje zijn bijpassende liedjes echt cruciaal. Zo komt ‘Let it Go’ natuurlijk langs op jouw Disney feestje en zijn James Bond nummers perfect voor een Hollywood thema. 

Bereid het feestje goed voor, zorg dat je lekker in je vel zit en nodig jouw favoriete mensen uit, dan kan het feest alleen maar een groot succes worden!

Lees ook: