Real life

Girls issues: Ruzie op vakantie

Trouble in paradise? Girlscene helpt! Heb jij een probleem en weet je niet hoe je het moet oplossen? Vertel je situatie aan Girlscene en wij geven raad. Ruzie met je beste vriendin? Kledingcrisis? Boytrouble?! Die tijd is voorbij met het advies van Girlscene. Deze keer een Girlscene lezeres die bang is om ruzie te krijgen op vakantie.

Hoi Girlscene!

Ik lees altijd de Girls Issues en jullie geven altijd goed advies. Ik heb ook advies nodig. Ik ga over twee weken met mijn ouders, mijn vriendin F. en haar ouders op vakantie. Onze ouders kenden elkaar al voordat wij geboren waren en zijn goede vrienden. Ik ken F. dus ook al mijn hele leven. Ik heb natuurlijk ontzettend veel zin in de vakantie, maar er is een probleem. F. kan soms nogal kinderachtig doen en wat ik voorstel wijst ze af. Als ik iets wil vertellen dan laat ze duidelijk merken dat het haar niet kan schelen en praat ze er doorheen. Een maand geleden ben ik een weekend bij haar gaan logeren en voordat ik erheen ging heb ik een appje gestuurd en uitgelegd hoe ik me voel. Daarop antwoordde zij dat ze het snapt en ze erop gaat letten. Achteraf had ik het beter persoonlijk kunnen vertellen. Toen ik daar aankwam was het eerst gezellig, maar de volgende dag hing er een nare en ongemakkelijke sfeer. Dit was een weekendje! Ik ben zo bang dat als we op vakantie gaan we ruzie krijgen. We gaan twee weken. Maar moeten we dit niet bespreken? Wat als het wel mis gaat?

Ik hoop heel erg dat jullie mij kunnen helpen.

Xx

Hoi Anoniem,

Allereerst: wat goed dat je al eens jouw gevoelens hebt uitgesproken. Het was inderdaad handiger geweest om dat in het echt te doen, maar dat is altijd super moeilijk. Je hebt nu in ieder geval wel al aangegeven dat je er mee zit. Als F. in de vakantie weer zo vervelend doet kun je wel in het echt met haar praten. Blijf rustig en vertel je wat je dwars zit. Jullie kennen elkaar al je hele leven dus dat gaat niet zomaar kapot. Daarnaast hoef je natuurlijk ook niet per se alles met F. te doen. Wil jij ergens super graag heen maar zij niet? Vraag dan eens of je moeder of vader met je mee wil! Mochten je ouders er helemaal vanuit gaan dat jij en F. alles samen gaan doen deze vakantie, dan moeten jullie compromissen sluiten. Jij kiest de ene dag wat jullie gaan doen en F. de andere dag.

Zorg er daarnaast voor dat je lekker veel boeken en tijdschriften meeneemt en vergeet de oordopjes niet. Zo kun je je, als je F. even zat bent, afsluiten van de wereld. Dat jullie samen op vakantie gaan betekent niet dat jullie alles de hele dag samen hoeven te doen! Probeer je te ontspannen, jij hebt immers ook vakantie. En maak je inderdaad niet te veel zorgen om ruzie. Als het gebeurt is het onwijs vervelend, maar om je daar op voorhand al zorgen over te maken is zonde van je vakantiepret.

Fijne vakantie!

Liefs,
Girlscene

Heb jij ook een Girls Issue? Mail dan naar info@girlscene.nl.

Lees ook:

Must reads 👀