Food

Je kunt deze toffe frisdrank cake dus heel makkelijk zelf maken

Op Instagram en Pinterest komen geregeld de mooiste cakes en taarten voorbij. Als je deze Amerikaanse frisdrankflessen ziet staan, krijg je eerder de neiging om een glas drinken in te schenken dan er een hap uit te nemen, maar dit zijn toch echt heerlijke taarten! In dit artikel leggen we je ook nog eens uit hoe je ze zelf makkelijk maakt. 

Het mag misschien niet heel gezond zijn, maar veel meiden zijn dol op frisdrank. Wanneer je op een terrasje zit is een verkoelend drankje hartstikke lekker en op de bank met een zak chips in je handen wil je er waarschijnlijk wel een glas cola of sinas bij. De dames die deze taarten maken vonden dat de klassieke Coca Cola, Sprite en Fanta flessen wel iets meer eer verdiende en maakte er complete taarten van!

Hoe lekker ziet dit eruit? Wij hebben er een recept bij gezocht zodat jij deze prachtige taart ook makkelijk in elkaar flanst.

Ingrediënten (alles op kamertemperatuur):
Cake:

250 gram bloem
200 gram suiker
4 eieren
1 zakje vanillesuiker
half zakje bakpoeder
125 ml zonnebloemolie
200 ml cola, sprite of sinas
Verschillende kleuren fondant

Botercrème:
250 gram poedersuiker
250 gram zachte boter
2 eetlepels heet water
1 theelepel vanille extract 

Voor de cake:
Mix de eieren met de suiker en vanillesuiker tot een lichtgeel en luchtig beslag. Voeg daarna de frisdrank met de olie toe. Meng vervolgens de bloem met het bakpoeder en zeef dit. Beetje bij beetje kun je dit bij het beslag voegen. Mix alles goed door elkaar tot een glad en luchtig beslag ontstaat.
Bak de cake in 30 tot 40 minuten gaar in een voorverwarmde oven op 160 graden.

Voor de botercrème:
Begin met het mixen van de boter tot een romige massa. Voeg daarna de overige ingrediënten toe totdat het geheel er mooi zacht uitziet.

Wanneer de cake en botercrème klaar zijn, komt het moeilijke onderdeel. Je moet uit de cake rondjes snijden van 10 cm doorsnede en 5 cm hoogte die je op elkaar stapelt. Je legt dan een rondje cake neer, besmeert deze met een laagje botercrème en legt hier het volgende rondje op. Wanneer je de hoogte van een frisdrankfles hebt bereikt (ongeveer 25 cm hoog, dus na 5 keer stapelen), kun je beginnen met het uitsnijden van de vorm. Doe dit met een scherp mes. De bovenkant van de fles moet gelijkmatig toelopen en onderin kun je wat hoekjes wegsnijden om echt de frisdrankflesvorm te creëren. Rol vervolgens de fondant uit en ga hier helemaal los mee! Bedek de cake helemaal met passende kleuren van jouw type fris. Gebruik al je creativiteit en maak het geheel af met een originele wikkel van een echte fles en een dopje. Wedden dat niemand doorheeft dat dit een cake is?

Lees ook:

Bron, bron, bron