Health

Met deze 10 minuten workout begin je jouw dag op z’n best

Vind jij het ook zo moeilijk om de motivatie op te brengen om door de regen naar de sportschool te gaan, maar wil jij wel graag iets sportiever worden? Deze 10 minuten workout is dan iets voor jou. Door elke dag een paar minuten eerder op te staan ben jij binnen mum van tijd een echte fitgirl met deze simpele routine. Kijk snel verder.

Het fijne aan deze 10 minuten sessie is dat je er geen gewichten of apparaten voor nodig hebt, maar wel cardio en het trainen van de spieren combineert. Door gewoon een handdoek of yogamatje op de grond te leggen ben jij ready to go! Geen ingewikkeld gedoe met dure sportscholen of vervelende lidmaatschappen. Doe deze workout gewoon in je pyjama en spring daarna meteen onder de douche. Wedden dat jij je de rest van de dag een stuk energieker voelt?

De formule is heel simpel:

1 minuut bovenlichaamoefening + 1 minuut buikspierenoefening + 1 minuut benen- en billenoefening
Herhaal dit vervolgens drie keer. 

Kies bijvoorbeeld voor een minuut push-ups, een minuut planken en een minuut squatten. Heb je behoefte aan een meer energieke training? Ga dan voor burpees, crunches en high knees. Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om elke minuut een andere oefening te doen. Weet je nog niet zo goed hoe je de oefeningen uit moet voeren? Wij zetten er alvast 10 met uitleg voor jou onder elkaar.

Eerste minuut: push-ups

Watch on YouTube

Tweede minuut: planken

Watch on YouTube

Derde minuut: squatten

Watch on YouTube

Vierde minuut: burpees

Watch on YouTube

Vijfde minuut: crunches

Watch on YouTube

Zesde minuut: high knees

Watch on YouTube

Zevende minuut: jumping jacks

Watch on YouTube

Achtste minuut: russian twist

Watch on YouTube

Negende minuut: leg drop

Watch on YouTube

Tiende minuut: Lunges

Watch on YouTube

Deze workout is zo effectief, omdat het heel kort explosief sporten is. Hier schrikt je lichaam van, waardoor het sneller vet verbrandt. Doordat je nog niet gegeten hebt, wordt de opgeslagen energie gebruikt, wat zorgt voor een sneller gewichtsverlies. Let op: ga niet zonder ontbijten zwaar trainen!

Wissel elke dag af en probeer het zo snel mogelijk te doen. Houd deze ochtendroutine een aantal weken vol, probeer gezond te eten en drink veel water. Je conditie verbetert aanzienlijk en wie weet verlies je een paar kilo’s.

Lees ook:

Bron, bron, bron