Health

Met deze 10 minuten workout begin je jouw dag op z鈥檔 best

Vind jij het ook zo moeilijk om de motivatie op te brengen om door de regen naar de sportschool te gaan, maar wil jij wel graag iets sportiever worden? Deze 10 minuten workout is dan iets voor jou. Door elke dag een paar minuten eerder op te staan ben jij binnen mum van tijd een echte fitgirl met deze simpele routine. Kijk snel verder.

Het fijne aan deze 10 minuten sessie is dat je er geen gewichten of apparaten voor nodig hebt, maar wel cardio en het trainen van de spieren combineert. Door gewoon een handdoek of yogamatje op de grond te leggen ben jij ready to go! Geen ingewikkeld gedoe met dure sportscholen of vervelende lidmaatschappen. Doe deze workout gewoon in je pyjama en spring daarna meteen onder de douche. Wedden dat jij je de rest van de dag een stuk energieker voelt?

De formule is heel simpel:

1 minuut bovenlichaamoefening + 1 minuut buikspierenoefening + 1 minuut benen- en billenoefening
Herhaal dit vervolgens drie keer. 

Kies bijvoorbeeld voor een minuut push-ups, een minuut planken en een minuut squatten. Heb je behoefte aan een meer energieke training? Ga dan voor burpees, crunches en high knees. Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om elke minuut een andere oefening te doen. Weet je nog niet zo goed hoe je de oefeningen uit moet voeren? Wij zetten er alvast 10 met uitleg voor jou onder elkaar.

Eerste minuut: push-ups

Tweede minuut: planken

Derde minuut: squatten

Vierde minuut: burpees

Vijfde minuut: crunches

Zesde minuut: high knees

Zevende minuut: jumping jacks

Achtste minuut: russian twist

Negende minuut: leg drop

Tiende minuut: Lunges

Deze workout is zo effectief, omdat het heel kort explosief sporten is. Hier schrikt je lichaam van, waardoor het sneller vet verbrandt. Doordat je nog niet gegeten hebt, wordt de opgeslagen energie gebruikt, wat zorgt voor een sneller gewichtsverlies. Let op: ga niet zonder ontbijten zwaar trainen!

Wissel elke dag af en probeer het zo snel mogelijk te doen. Houd deze ochtendroutine een aantal weken vol, probeer gezond te eten en drink veel water. Je conditie verbetert aanzienlijk en wie weet verlies je een paar kilo’s.

Lees ook:

Bron, bron, bron