Beauty

Hét geheim waardoor je drie dagen zonder shampoo kan

Kijk je ook vol bewondering naar de mensen die niet iedere dag hun haar wassen én het voor elkaar krijgen dat hun haar er niet vet uitziet? Er is een geheim. Tja, deels heeft het te maken met je genen en je haarstructuur, deels zijn het andere dingen die je met je haar doet. Hoe kom je dan drie dagen door zonder shampoo te gebruiken? Je leest het hier.

We hebben inmiddels al verschillende keren geschreven waarom het beter is om juist niet je haar iedere dag te wassen en hoe je het voor elkaar krijgt om wat tijd tussen je wasbeurten te creëren. Maar er zijn nog meer trucjes om ervoor te zorgen dat je makkelijk drie dagen zonder shampoo kan! Justine Marjan, onderdeel van het Kardashian Glam Team, deelt haar geheimen met The Coveteur. Schijnbaar zijn de Kardashians en Jenners al fan.

Dag 1
Was en style je haar met producten die het haar volume geven én het niet zwaar of vet maken. Wat betreft shampoo is een clarifying shampoo een aanrader, omdat dit alle restjes product uit je haar haalt van de vorige keer. Zo begin je letterlijk met een soort schone lei. Op de Girlscene redactie zijn we fan van John Frieda Beach Blonde Purifying Shampoo om ons haar écht schoon te krijgen. Vervolgens raadt Justine aan om een masker of conditioner aan te brengen in enkel de puntjes van het haar. 

Na het wassen is een volumespray op de haaraanzet onmisbaar. Föhn dit droog mét een borstel en zet vervolgens met een krultang een subtiele slag in je haren. Nu is je haar klaar voor de komende dagen.

Dag 2
Op dag twee is je haar meestal iets vetter. Justine zweert dan bij een hoge paardenstaart, juist omdat je dan veel textuur in je haar hebt en het er dan nog cooler uitziet. Om je haar er fris en vol uit te laten zien gebruik je droogshampoo bij de haaraanzet en vervolgens gebruik je je vingers als kam om een nonchalante paardenstaart te maken.

Dag 3
Dag drie betekent even doorzetten. Je haar is vet(ter), het zit vol met haarproducten van de twee dagen daarvoor en waarschijnlijk wil je het nu niet meer los dragen. Justine gebruikt een serum om het haar er smooth uit te laten zien. Daarna maakt ze een vlecht zodat het toch lijkt alsof je moeite voor je kapsel hebt gedaan én omdat het er leuk uitziet. 

Wat Justine verder niet heeft benoemd, maar wat wel werkt is om je haar zo min mogelijk aan te raken gedurende de dag. Hoe meer je aan je haar zit, hoe meer de talgproductie wordt gestimuleerd en hoe groter de kans op vetter haar is. Bind daarom ook even je haar vast voordat je op de fiets stapt. Zo kom je niet verwaaid aan én oogt je haar dus frisser!

Lees ook:

Beeld: iStock