Lifestyle

7 tips om je badkamer een Pinterestwaardige make-over te geven

De badkamer is misschien wel de meest ondergewaardeerde kamer van het huis. Aan de woonkamer, keuken en slaapkamer wordt altijd veel aandacht besteed, maar de badkamer wordt al gauw een beetje vergeten. En dat terwijl de badkamer minstens zo belangrijk is! Het is een plek waar je helemaal tot rust komt en even tijd voor jezelf hebt. Alle reden om jouw badkamer om te toveren tot een ruimte die zo op Pinterest kan staan! Met deze tips creëer je de badkamer waar je altijd van hebt gedroomd.

1. Zorg voor groen
Wat een beetje groen al niet kan doen! Een plant kan de hele ruimte doen opleven. Zorg wel dat je planten aanschaft die in de schaduw en vochtige ruimtes kunnen leven. Gelukkig zijn er genoeg mooie planten die hier geschikt voor zijn, denk aan planten die in de tropen leven.

2. Vervang de tegels
Dit is een Bob de Bouwer klusje, maar kan zoveel verschil maken in je badkamer! Vervang die saaie tegels met tegels die helemaal jouw smaak zijn. Het is even wat werk, misschien moet je de hulp van je vader/broer/oom/vriend inschakelen, maar dan heb je ook wat!

3. Speel met accessoires
De makkelijkste manier om je badkamer om te toveren is door accessoires aan de ruimte toe te voegen of te vervangen. Koop een hippe koperkleurige spiegel, scoor mooie zeeppompjes, hang fijne handdoeken op. Door slechts een aantal dingen te veranderen, maak je al een heel groot verschil.

4. Koop mooie producten
Een fijne badkamer is gevuld met fijne producten. Zo simpel is het! Je wordt gewoon blijer van een luxe douchegel dan van een douchegel die je hebt gekocht voor een euro. Kies ook voor producten die een mooie verpakking hebben. Zie de producten als accessoires voor jouw badkamer, want je moet er tenslotte ook tegenaan kijken.

5. Creëer sfeer met kaarsen
Niet is zo sfeervol als kaarsen. Scoor een aantal kaarsen en zet ze mooi neer in je badkamer. Je hoeft ze niet eens aan te steken voor meer sfeer!

6. Ga voor een nieuwe douchecabine
Is je douchecabine flink verouderd? Daarmee kun je natuurlijk nooit een Pinterestwaardig plaatje bereiken. Het is even wat duurder dan een paar kaarsen, maar het is een echte investering. En het hoeft helemaal niet duur te zijn! Als je de juiste adresjes weet te vinden, kun je jouw badkamer pimpen voor een prikkie. Wij zijn enthousiast over de badkamers bij Maxaro. Ga jij voor een nieuwe douchecabine van Maxaro of toch een inloopdouche bij Maxaro?

7. Ga voor kunst
Kunst in je badkamer, waarom niet? Je kunt jouw badkamer helemaal eigen maken door prachtige foto’s of schilderijen in je badkamer neer te zetten. In de meeste badkamers is ophangen een beetje lastig vanwege de tegels, maar neerzetten is ook een prima optie. Misschien nog wel leuker!

Wil jij een mooie badkamer voor een laag prijsje? Badkamers bij Maxaro zijn het voordeligst!

Lees ook: 

* Dit artikel is in samenwerking met Maxaro.