Food

Lekkere gerechten die je op een warme dag wil eten

Pfft, na een heerlijke dag op het strand of aan het zwembad heb jij helemaal geen zin meer om nog gezond te koken. En eigenlijk heb je ook helemaal geen honger. Een paar koekjes dan maar als avondeten? Nee joh, er zijn veel lekkerdere opties voor op warme zomerdagen! Wat dacht je van een frisse watermeloenpizza? Of een lekkere zomerse salade?

♥  Groenten met brood
Koop wat roerbakgroenten, een stukje kip en een woksaus. Wok alles bij elkaar in een pan en serveer het met wat brood.

♥  Watermeloenpizza
Een regelrechte Instagram hit! Een slice watermeloen met wat groenten en bijvoorbeeld geitenkaas. Deze combinatie is echt top.

♥ Meloen met prosciutto
Snijd een lekkere zoete meloen in stukken en draai daar wat rauwe ham omheen. Een heerlijk licht hapje, bij een salade bijvoorbeeld.

♥  Groentenbarbecue
Barbecue is natuurlijk altijd heerlijk, maar soms wil je gewoon lekker licht eten. Maak spiesjes van courgette, paprika, ui, aardappel en alles wat je lekker vindt en gooi die samen met een stukje vis op de barbecue. Maak het af met een koud glas witte wijn (als je 18 jaar of ouder bent) en je hebt de perfecte zomermaaltijd!

♥  Koude pastasalade
Met vis of kip erdoor is dit een prima avondmaaltijd. Ga je een dagje weg? Maak het dan voordat je weggaat, als je thuiskomt hoef je alleen nog maar op te scheppen.

♥ Bruschetta
Smeer wat plakjes stokbrood in met olijfolie en knoflook en rooster deze in de pan. Snijd tomaten en ui in kleine stukjes, meng dat met verse basilicum, kleingesneden knoflook en olie. Dit mengsel doe je op de broodjes en je hebt een heerlijk voor- of bijgerecht. Serveer het bijvoorbeeld bij pasta of bij een salade caprese.

♥  Avocado dip
Echt geen trek? Snijd groenten in langwerpige stukken en maak een dip van bijvoorbeeld avocado met kruiden en wat room. Lekker buiten zitten en dippen maar! 

♥  Wraps
Wraps met kruidenkaas, gerookte zalm en ijsbergsla is altijd een top combinatie. Snel, makkelijk en lekker fris. Ook wraps met kipfilet zijn heerlijk!

♥  Watermeloensalade
Een salade met munt, watermeloen, noten en geitenkaas is op een bloedhete dag echt ideaal als avondeten. De combinatie klinkt je misschien vreemd in de oren, maar je moet het gewoon eens een keer proberen.

♥  Stokbrood
Op z’n Frans kun je ook kiezen voor een stokbrood met wat verschillende kaasjes en een salade.

♥  Tapas
Wat is er lekkerder dan tapas? Haal allerlei verschillende hapjes, zoals kipkluifjes, gebakken champignons met courgette, gevulde pepers, olijven… Altijd lekker en het staat zo op tafel.

♥  Verse loempia’s
Snijd de groenten en de kip en zet alles op tafel. Vervolgens hoef je alleen nog maar de rijstvellen zacht te maken in kokend water en iedereen kan zijn eigen loempia in elkaar vouwen.

Frietjes
Lekker ongezond een frietje mag ook weleens. Heb je echt geen zin om te koken, maar wel trek? Op naar de snackbar!

♥ Gazpacho
In warme soep heb je waarschijnlijk geen zin, maar gazpacho is een Spaanse tomatensoep die koud geserveerd wordt. Maak het van tevoren en serveer het met wat vers brood en eventueel een salade on the side.

Wat eet jij meestal op warme dagen?

Must reads 👀