Lifestyle

Waarom ruzie maken in een relatie eigenlijk heel gezond is

Ruzie maken is waarschijnlijk niet een van je favoriete activiteiten. Het is ook helemaal niet leuk om slaande ruzie te hebben met je vriend, stiekem zelfs een beetje eng. Daarom doe je er waarschijnlijk alles aan om ruzie in jullie relatie te voorkomen. Toch betekent ruzie niet het einde van de wereld. Sterker nog, af en toe ruzie maken is normaal en zelfs goed voor je relatie! Waarom ruzie maken gezond is? Dat lees je in dit artikel.

Ruzie is misschien wel een van de vervelendste dingen in een relatie. Het is gewoon veel makkelijker als jullie allebei blij en gelukkig zijn. Je doet dan ook alles om ruzie te voorkomen, maar soms is het onvermijdelijk en moeten jullie even flink tegen elkaar tekeer gaan.  Dat is helemaal niet erg, want ruzie hoort bij een goede relatie!

# Het voorkomt opgekropte gevoelens
Als je lief iets doet waar jij het absoluut niet mee eens bent, kun je je mond houden. Maar als hij het twee weken later nog een keer doet en daarna nog eens, komt er een moment dat je barst. En op die momenten komt dan ook ineens alles er uit, waardoor je vriend waarschijnlijk geen idee heeft wat hem nu weer overkomt. Dacht hij dat hij gewoon een foutje had gemaakt, staat er ineens een briesende vriendin voor de deur! Als je alles maar over je heen laat komen en bewaart voor een andere keer, komt er een moment dat je uit elkaar barst. Vergeet hij een keer z’n afwas weg te zetten en sta jij tegen hem te tieren over de keer dat hij je heeft laten zitten voor z’n vrienden. Twee maanden geleden. Je kunt beter je gevoelens gelijk uitspreken, ook al wil je een ruzie voorkomen. Maar als je gelijk aangeeft wat je dwars zit kunnen jullie het ook op dat moment oplossen.

# Het voorkomt weggestopte gevoelens
Natuurlijk wil je niet zo’n meisje zijn dat overal over zeurt. Maar je mag best aangeven waar je grens ligt en wanneer je vindt dat je vriend te ver gaat. Als je dit niet doet zul je je alleen maar blijven aanpassen aan de ander en zo kun je nooit jezelf blijven in een relatie. Terwijl dat zo belangrijk is! Ook jouw mening telt en dat mag je best laten weten. Als je dit heel moeilijk vindt kun je, voordat je het gesprek aan gaat, eerst voor jezelf op papier zetten wat jij voelt. Zo heb je jouw mening voor jezelf helder en dat maakt het makkelijker om te communiceren.

# Het zorgt ervoor dat jullie het uit kunnen praten
Als je niet laat weten wat je dwars zit, dan kun je het ook niet uitpraten. Wanneer je duidelijk laat merken dat er iets mis is kunnen jullie er gelijk over praten. Dan hoor je ook de andere kant van het verhaal. Als jullie het probleem hebben uitgepraat dan kunnen jullie ook weer verder, in plaats van in de ruzie te blijven hangen. Praten is de key voor een goede relatie.

# Het houdt je relatie levendig
‘Stellen die geen ruzie hebben, die praten niet’, hoor je misschien wel eens. En hoewel dat niet per se zo hoeft te zijn, zit er ergens wel wat in. Je kunt het nooit op ieder gebied met elkaar eens zijn. Hier kun je niks over zeggen en gewoon door blijven gaan met jullie relatie, maar problemen verdwijnen nooit zomaar. Pas als jullie goed kunnen ruzie maken, dan weten jullie dat je ook goed met elkaar over alles kunt praten en dat je elkaar kunt vertrouwen. Daarnaast is het voor de spanning en de passie in een relatie best eens goed om flink te botsen. Want van een potje goedmaakseks wordt niemand ongelukkig toch? 😉

Hebben jij en je lover vaak ruzie?