Beauty

7 tips om je haar zo steil mogelijk te krijgen

Het blijft een raadsel: hoe zorg je er nu voor dat je jouw haar zo kaarsrecht mogelijk krijgt én het ook zo blijft zitten? Wanneer jij een uur bezig bent geweest met het temmen van jouw krullen, zit je er niet op te wachten dat het kapsel zo weer is verpest. Daarnaast moet er ook rekening worden gehouden met de bescherming van jouw haar, want zo’n hete tang kan aardig beschadigend zijn. Deze tips helpen!

Girlscene’s Marlieke en Catherine geven tips bij het steilen van je haar en testen het zelf uit. Ze maken gebruik van de Fripac Mondial Touch stijltang (€69,95). 

1. Was je haar
Als eerste is het handig om je haar te wassen met een speciale shampoo voor stijl haar (€12,03). Gebruik daarna een goed voedende conditioner (€26,00), weer het liefst voor steil haar. Dit zorgt ervoor dat jouw kapsel het beste blijft zitten. Goed voorbereiden is erg belangrijk, want steilen vindt jouw haar vaak niet zo fijn. Om gespleten punten tegen te gaan, moet je het haar daarom eerst goed voorbehandelen.

2. Maak gebruik van een serum
Smeer een royale hoeveelheid serum in de punten, die beschadigen namelijk het snelst. Een serum (€ 26,95) is erg voedend, maar het kan je haar ook snel vet maken. Probeer dus de hoofdhuid te vermijden. Dit product van Hair Doctor is erg fijn omdat het Arganolie bevat, wat kroes en pluis tegengaat.

3. Prep met mousse
Een mousse gebruik je om je haar te laten stralen en om ervoor te zorgen dat je straks niet zo’n zwaar hangend kapsel hebt. De verzorgende werking van dit product komt natuurlijk ook van pas. Deze styler (€19,95) geeft hetzelfde effect. 

4. Protective spray
We kunnen het niet vaak genoeg zeggen, bescherm je haar goed! Iedereen heeft wel eens van die filmpjes op YouTube gezien waarin iemand per ongeluk een complete pluk wegbrandt. Als jij voorzichtig doet en een hittebeschermende spray (€24,95) gebruikt, overkomt jou dit niet!

5. Föhnen
Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat je haar goed droog is voordat je begint met steilen. Nat haar beschadigt namelijk sneller en het resultaat ziet er belabberd uit. Wanneer je je haar met een borstel droogföhnt, kun je op deze manier je haar al steil proberen te krijgen. Dit bespaart je straks veel tijd bij het steilen. 

Dit is hoe Marlieke en Catherine eruitzien na het föhnen en het gebruik van de producten. Dit is nog voordat ze beginnen met steilen. 

6. Pak kleine plukjes
Neem je tijd en pak kleine plukjes om te steilen met je tang. Wanneer je dit niet doet ben je uiteindelijk alleen maar langer bezig, grote plukken zijn namelijk onmogelijk steil te krijgen. Lukt het niet goed aan de achterkant van je hoofd? Vraag een vriendin, je zus of je moeder om te helpen en het klusje is zo geklaard. Marlieke en Catherine hielpen elkaar ook en het heeft niet meer dan 10 minuutjes geduurd per persoon, super snel! Let ook goed op dat je een pluk niet meerdere keren achter elkaar steilt, dan wordt het haar namelijk veel te warm en beschadigt het.

7. Hairspray
Om te zorgen dat jouw kapsel lang goed blijft zitten en je niet meteen weer en bos krullen krijgt wanneer je de vochtige bus instapt, moet je wat hairspray (€4,95) gebruiken. Dit zorgt er ook voor dat je haar minder pluist. Houd de bus op ongeveer 30 cm afstand en spray flink rond.

En hier het resultaat! 

Benieuwd naar andere haarstijlen die nu helemaal in zijn? Kijk dan hier.

Welke producten gebruik jij bij het steilen van je haar?