Beauty

6 beauty hacks die voor geen meter werken

Als beautyliefhebber zijn wij dol op hacks. Dit zijn simpele trucjes die je kunt gebruiken om in een mum van tijd een geweldig kapsel in elkaar te flansen of jouw wing on fleek te krijgen. Dat klinkt natuurlijk hartstikke mooi, maar een aantal van die hacks zijn wel erg vergezocht en werken voor geen meter. Sterker nog, sommige van deze zogenaamde tips kunnen zelfs gevaarlijk zijn!

1. Claim: hairspray werkt als make-up setting spray
Wanneer jij geen flesje setting spray hebt staan of je hebt nog geen betaalbare variant weten te vinden, gebruik dan gewoon lekker wat hairspray. Nee. Dit kun je echt beter niet doen. Ten eerste is het natuurlijk moeilijk om die verschikkelijke geur die je recht in je gezicht gespoten krijgt te verdragen. Daarnaast is het directe effect dat je last krijgt van rode vlekken en een droge huid. Het verstopt vervolgens ook nog je poriën, wat resulteert in mee-eters en puistjes. Dat is juist niet wat je wil hebben.

2. Claim: maak je eigen glow-in-the-dark nagellak met een glow stick
Misschien ben je de tip wel eens tegengekomen om zo’n glow stick open te breken en de lichtgevende vloeistof te mengen met een doorzichtige topcoat. Op deze manier krijg je dan van die gave lichtgevende nagels. Dit klinkt geweldig, maar de hack is ontzettend gevaarlijk aangezien de inhoud van zo’n stick erg giftig is. Wanneer jij dit goedje op je nagels smeert en vervolgens iets gaat eten komt de stof zo je lichaam binnen. Daarnaast is dit tructje natuurlijk ook funest voor je nagels zelf en wat denk je dat er gebeurt als je even in je ogen wrijft? Koop liever gewoon meteen een flesje glow-in-the-dark nagellak, dat werkt ook veel beter. 

3. Claim: permanent marker is een prima eyeliner
Als je deze hack hoort, gaan er waarschijnlijk al meteen alarmbellen rinkelen. Hoe gevaarlijk is het om stift bij je ogen te gebruiken? Taylor Swift probeerde blijkbaar ooit in een vliegtuig haar gezicht op te maken, maar was haar make-up vergeten. Uit pure wanhoop ze gebruikte toen een permanent marker als eyeliner en dit nieuws ging de hele wereld over als ‘geniale tip’. Doe dit natuurlijk nooit! De giftige stoffen in de marker irriteren de gevoelige huid rondom ogen en je kunt er zelfs blind van worden. Doe dan liever gewoon geen make-up op.

4. Claim: citroen werkt als deodorant
Het is tegenwoordig helemaal in om zo natuurlijk mogelijk aan de slag te gaan met beauty. Een blogger had bedacht dat citroen dé oplossing is voor nare geurtjes onder je oksel omdat er geen chemische stoffen in zitten. Het zure citroensap maakt dan de stinkende bacteriën dood was het idee. Helaas had ze er geen rekening mee gehouden dat dit ontzettend prikt wanneer je je oksels net geschoren hebt, auw! En citroensap heeft de werking om op te lichten wanneer het met zonlicht in aanraking komt, wat betekent dat jouw oksels veel sneller verbranden. Ook niet erg fijn… Uiteindelijk bleek het sap ook de vervelende geurtjes niet tegen te houden en is dit idee eigenlijk een grote faal.  

5. Claim: zo laat je nagellak sneller drogen
Er wordt gezegd dat je nagellak sneller droogt wanneer je jouw nagels onder een koude kraan houdt, maar veel beauty experts zeggen juist dat je dit vooral niet moet doen. Waarschijnlijk wordt de bovenste laag dan wel hard, maar alle lak die daaronder zit blijft zacht en kan daarna ook niet meer opdrogen. Vervolgens is jouw harde werk zo weer verpest als je even een hand door je haar haalt of je nagel tegen een tafel stoot. Het enige wat wél werkt is rustig wachten totdat de lak vanzelf droogt. 

6. Claim: deodorant matteert jouw vette T-zone
De antiperspirant in jouw deo is gemaakt om zweet en geur tegen te gaan, maar geen olie. Laat dit laatste nou de boosdoener zijn die zorgt voor een vette huid. Het helpt dus gewoon niet om deo op je gezicht te doen. Veel deodoranten bevatten daarnaast chemicaliën die niet geschikt zijn voor de tere huid van je gezicht en kunnen dan ook erg gaan irriteren. Neem gewoon wat blotting paper mee als je denkt dat jouw T-zone gedurende de dag vet wordt en laat die rare smeerseltjes achterwege. 

Wat vind jij van deze beautyhacks?

Bron, bron, bron, bron

Beeld: iStock

Must reads 👀