Lifestyle

Deze hangende plantjes zijn de trend van het moment

Op de redactie krijgen we vaak de vraag van lezeressen om meer te schrijven over het opleuken van je interieur. Als je meer sfeer in je kamer wil, kun je om te beginnen wat meer groen toevoegen. Dit zorgt ervoor dat jouw kamer er meteen fris en gezellig uitziet. Hangende plantjes zijn helemaal in en je kunt er eindeloos meer variëren. Ben jij nu benieuwd hoe je ze zelf kunt maken? Lees dan verder…

Terrarium
Als jij het jezelf niet al te moeilijk wil maken, kun je gewoon een terrarium kopen waar meteen al een haakje aanzit. Vul deze met kiezelsteentjes en voeg daarna een laagje grond toe. Zet hier een mini cactus of een paar vetplantjes in. Maak het af met wat mos of kiezelsteentjes en klaar is jouw hangende tuintje! Ging dit wat snel of wil je nog wat extra uitleg? Bekijk dan dit filmpje hieronder. Geef de plantjes niet te veel water, maar doe dit het liefst één keer in de paar weken met een plantenspuit. Het fijne is dat vetplantjes en cactussen bijna niet kapot te krijgen zijn, dus je kunt hier makkelijk een paar jaar mee doen.

Watch on YouTube

Rietjes
Vind jij al die terraria nu een beetje te duur en ga je liever zelf aan de slag? In deze video wordt een geometrische hanger gemaakt met behulp van rietjes. Ontzettend goedkoop en het resultaat is verbluffend. Deze meid spuit de rietjes zilver om een metalen look te creëren, maar als je voor een gekleurde variant wil gaan, laat je de rietjes gewoon in de neon kleurtjes die ze vaak al hebben. Ook heel leuk om aan een vriendin of je moeder te geven als cadeau.

Watch on YouTube

Knopen
Heb jij nu al een terrarium klaarstaan waar geen haakje aanzit? Met vier stukjes touw heb je jouw creatie zo opgehangen. Bekijk hieronder de video waarin wordt uitgelegd hoe je met tien simpele knopen een hanger maakt. Super makkelijk! Vind je dit iets te saai? Je kunt natuurlijk ook kralen toevoegen en voor een gekleurd of gevlecht touw gaan. Zo fleur je jouw kamer meteen op! Nu alleen nog een haakje aan de muur en klaar is jouw decoratie. 

Watch on YouTube

Wees creatief
Maak je eigen potjes van klei, snuffel eens rond op een rommelmarkt naar keramische vazen of gebruik oude jampotten die je nog hebt staan om de plantjes in te doen. Met een beetje creativiteit flans je zo prachtige decoratie voor je kamer in elkaar. Zoek eens rond op YouTube of Pinterest voor inspiratie en houd je vooral niet in. Met plantjes geldt vaak: hoe meer, hoe beter! Zet bijvoorbeeld ook een grote plant op de grond neer en vul je vensterbank met potjes. Die hele junglesfeer is hartstikke in op dit moment en dit vraagt om flink wat groen. 

Lees ook:

Bron

Must reads 👀