Lifestyle

9 dingen die katten zouden zeggen als ze konden praten

Katten, we houden van ze! Maar zoals ze zeggen: honden hebben een baas, katten hebben personeel. Je kat kan soms flinke sterallures hebben. Gelukkig kan je kat alle diepe geheimen die je aan hem toevertrouwd nooit doorvertellen, want dan zou je een probleem hebben. Maar wat zou er nog meer gebeuren als je kat kon praten? Waarschijnlijk het volgende.

1. Hij zou je vragen waarom je zoveel praat
Want eerlijk: je praat de hele dag door tegen je kat. Met een babystem. Wij zouden er zelf ook gek van worden als iemand constant tegen ons aan zat te ratelen.

2. Hij zou je uitlachen
Je kat is er op één of andere manier altijd bij als jij iets doms doet. Hoe flikt ‘ie dat? En als je in die ogen kijkt, zie je hem gewoon denken: ‘muts’.

3. Hij zou je constant beledigen
Wij denken dat katten een stuk minder lief zijn dan honden en we zouden dan ook niet verbaasd zijn dat onze katten ons stiekem de hele dag zitten te beledigen in hun hoofd. Stel je voor dat ze dat hardop zouden doen…

4. Hij zou je wakker maken voor eten
Dat doen ze nu al, maar stel je voor dat ze je niet alleen wakker kunnen miauwen, maar je ook kunnen roepen vanaf beneden. Geen leven meer voor jou.

5. Hij zou eisen stellen aan z’n eten
Die vieze droge brokken hoeft hij dan écht niet meer. Een stukje kwaliteitsvis misschien?

6. Hij zou je 30 keer per dag vragen om de deur open of dicht te doen
Honden hebben een baas, katten hebben personeel. Nu kijkt je kat je gewoon zeer dwingend aan als je de deur moet openen, maar wanneer je kat zou kunnen praten zou hij je gewoon roepen. Hallo, deur open alsjeblieft.

7. Hij zou een eigen slaapkamer vragen
Want je kat wil zich graag kunnen wassen in privacy. En aangezien hij de hele dag dutjes moet doen is een slaapkamer ook geen overbodige luxe.

8. Hij zou je chanteren
Je kat weet gewoon alles van je. Hij komt in de badkamer staan als je aan het douchen bent, kijkt om het hoekje wanneer je op de wc zit en kruipt geregeld bij je in bed. Stel je voor dat hij jouw snurkverhalen door zou kunnen vertellen…

9. Hij zou je advies kunnen geven
Het enige nadeel dat je kat niet kan praten? Hij kan je ook niet helpen met je problemen en dat is jammer… Als je kat zou kunnen praten kon hij je advies geven over al je problemen. Of dat hij dat ook zou doen is een tweede vraag.

Wat zouden katten volgens jou zeggen als ze konden praten?