Lifestyle

4 tips om je studentenkamer zo goedkoop mogelijk in te richten

Redactie

Het studentenleven bestaat uit feesten, hard leren, een onregelmatig slaappatroon en voortdurend blut zijn. Als jij net op kamers gaan, kan dit laatste een flink probleem vormen. Niemand heeft zin om maanden op een luchtbed te slapen en op campingstoeltjes te zitten, omdat echte meubels kopen te duur is. Kun jij wel wat tips gebruiken bij het inrichten van je studentenkamer? Lees dan snel verder.

1. Zoek inspiratie
Het belangrijkste dat je altijd moet doen voordat je een kamer in gaat richten is inspiratie zoeken. Snuffel eens rond op We Heart It, Pinterest en Tumblr, zodat je weet welke stijl jij mooi vindt. Dan heb je straks niet het probleem dat je met allemaal felgekleurde meubels zit, terwijl je achteraf eigenlijk meer van een witte en strakke kamer houdt. Zorg ervoor dat je weet wat je wil en waar je het wil. Maak een plattegrond en teken uit waar wat moet komen te staan. Zo zie je ook meteen hoe groot de meubels moeten zijn en heb je straks niet een bank van 4 meter lang die helemaal niet in je kamer past. Misschien kom je er wel achter dat je beter een hoogslaper kunt nemen als je ook een bureau in je kamer wil zetten. 

View post on Instagram
 

2. Vraag rond
Waarschijnlijk hebben je ouders al de nodige spullen staan die jij kunt overnemen. Maak hier gebruik van! Vraag verder nog aan iedereen die je kent of iemand nog wat kan missen. Blijf wel een beetje redelijk, als jij drie verschillende kledingkasten aangeboden krijgt, kun je die natuurlijk nergens kwijt. Zoek vooral naar meubels die een neutrale kleur hebben zoals wit of zwart. Als jij een rode stoel combineert met een paars bed, ziet het er al snel uit als een circustent én je kamer lijkt zo kleiner. Later kun je de inrichting altijd nog opleuken met accessoires (zie punt 4). Ga ook eens neuzen op Marktplaats, mensen in de buurt doen heel vaak prima meubels weg voor een zacht prijsje of zelfs voor niets! Bij de kringloopwinkel zijn ook prachtige dingen te koop die net iets specialer en goedkoper zijn. En anders kun je altijd nog naar IKEA.
 

View post on Instagram
 

3. Wees creatief
Tegenwoordig zijn er zat DIY’s te vinden om de leukste meubels zelf in elkaar te zetten. Maak bijvoorbeeld een bed van pallets of knutsel een tafel in elkaar van een oude deur. Gebruik multifunctionele krukjes die je ook als opbergruimte kunt gebruiken en kies voor een slaapbank zodat vriendinnen een nachtje bij jou kunnen crashen. Onder je bed kun je vast wat dozen kwijt met oude spullen erin. Als je een meubelstuk niet mooi vindt, kun je deze met een likje verf er vaak weer zo goed als nieuw uit laten zien. 

View post on Instagram
 

4. Accessoires
Het belangrijkste aan een leuke inrichting zijn de accessoires. Als je van clean en strak houdt, is een zwart-wit schilderij aan de muur misschien al genoeg, maar als jij dol bent op kleur en patronen kun je helemaal losgaan. Omdat jouw basis lekker rustig is, kun je jouw kamer later ook makkelijk restylen als je weer genoeg hebt van jouw inrichting. Ga voor een gaaf dekbed met veel verschillende kussens die je voor een goede prijs bij de Primark kunt scoren of leuk je kastje op met cactussen en andere groene plantjes die niet veel geld kosten. Is jouw kamer erg klein? Hang dan een spiegel aan de muur. Dit creëert diepte, waardoor de ruimte groter lijkt. Ook is verlichting heel belangrijk, niemand wordt gelukkig van felle TL-verlichting die je kamer een echte ziekenhuissfeer geeft. Hang wat kerstverlichting op en zet als finishing touch wat sfeerlampjes neer.  

Hoe zou jij jouw studentenkamer inrichten?

Must reads 👀