Lifestyle

Zo verdien jij deze zomer geld met je vriendinnen

Op de redactie hebben wij genoeg vakantiebaantjes gehad. Van vakkenvullen tot appels plukken of schoonmaken: wij hebben het allemaal gedaan. In de zomer heb je tijd zat om lekker aan het werk te gaan, helemaal als je het samen met je vriendinnen doet! Wij hebben de ultieme tip om dat super leuke zomerbaantje te scoren mét je vriendinnen.

Als je een leuk zakcentje wil verdienen deze zomer, zul je aan de slag moeten. En gelukkig is dat helemaal niet erg: er zijn zoveel leuke bijbaantjes te vinden! Maar solliciteren is best spannend. Zou je dat maar gewoon met je vriendinnen kunnen doen…

Scoor samen het leukste baantje
Samen met je vriendinnen een baantje scoren: het kan nu! Hoe leuk is dat? Samen aan de slag om er de leukste zomer ooit van te maken. Jullie bouwen een CV op, werken aan je vaardigheden, verdienen geld én jullie kunnen gezellig met elkaar optrekken op het werk. Hoe doe je dit? Via Vrienden Gevraagd kunnen jullie je adres intikken en samen kijken naar baantjes bij jullie in de buurt. Dit is uniek, want jullie kunnen gelijk kijken naar werkplekken waar ze voor meerdere mensen een plek hebben. Dat vind je niet zomaar!

Een goed begin is het halve werk
Ga eens met elkaar zitten en overleg wat jullie leuk werk lijkt. Zo zijn er vacatures te vinden voor het werk als vakkenvuller, maar ook voor medewerker in een attractiepark of een broodjeszaak. Jullie interesses moeten wel overlappen voordat jullie samen een baantje kunnen gaan zoeken. Liggen jullie kwaliteiten ook op hetzelfde gebied? Als de één heel sociaal is en de ander introvert kan dat super goed werken in een vriendschap, maar niet per se op de werkvloer.

Solliciteren, eng?
Als jullie iets leuks gevonden hebben kunnen jullie reageren. Vind je solliciteren eng? Lees dan even deze tips door. Jullie kunnen elkaar er doorheen slepen, want samen voel je je toch een stuk sterker dan alleen. Zo kunnen jullie samen twee goede brieven maken, of in ieder geval jullie brieven met elkaar vergelijken. Let goed op spelfouten en laat je brief ook even aan je ouders lezen. Ook kunnen jullie samen oefenen met een sollicitatiegesprek. Bedenk wat voor vragen je toekomstige baas zou kunnen stellen en bedenk er alvast een antwoord op.

Waarom werken in de zomer?
Ja we weten het, je hebt vakantie. Maar om nu zes weken lang, zeven dagen per week op je billen te zitten? Dat is toch saai! Als je in de zomer twee of drie dagen per week kunt werken, bouw je een CV op (belangrijk voor later), blijf je lekker bezig én verdien je wat geld om de rest van de week leuke dingen te doen of om lekker op vakantie te gaan. En als je dan ook nog eens gezellig met je vriendinnen aan de slag kunt is het helemaal tof!

Waarom samen?
Samen geld verdienen is niet alleen een stuk gezelliger, maar het maakt de drempel om ergens te solliciteren ook minder hoog. Daarnaast kunnen jullie samen naar jullie werk, eventueel diensten van elkaar overnemen en lekker veel lol maken: bekijk het onderstaande filmpje maar eens!

Watch on YouTube

Gaan jullie een baantje zoeken via Vrienden Gevraagd?

Dit artikel is in samenwerking met Rabobank