Beauty

Deze fouten met oogschaduw maken we allemaal

Make-up, het blijft lastig. Heb je net de ene trend onder de knie, komt de volgende alweer langs. Toch zijn er een aantal basisproducten die blijven. Heel handig dus als je deze vaardigheden goed onder de knie hebt. Daarom bespreken we vandaag de meest gemaakte fouten bij het aanbrengen van oogschaduw, zodat jij deze fouten kunt voorkomen!

# Je vergeet primer
Dankzij primer blijft je oogschaduw goed zitten en worden je oogleden niet droog. Deze stap moet je dus vooral niet overslaan als je een look wilt die de hele dag muurvast blijft zitten.

# Je gebruikt concealer op je oogleden
Als je toch foundation gebruikt, waarom zou je dan de kleur op je ogen corrigeren? Concealer zorgt er voor dat het effect wat ‘cakey’ kan worden en de kleur van je oogschaduw kan wat veranderen. Gewoon lekker weglaten dus!

# Je doet eerst je oogmake-up en daarna je foundation
Experts geven aan dat ze beginnen met de huid omdat dat nu eenmaal het belangrijkste is en het meeste tijd kost. Focus je dus eerst op je huid en bepaal daarna welke ooglook mooi zou staan.

# Je gebruikt alleen maar nude kleuren
Nudes zijn fantastisch, maar vergeet ook niet om kleuren te gebruiken die jouw ogen doen stralen. Heb je blauwe ogen? Gebruik dan warme tinten, zoals goud of brons die jouw koele ogen nog beter op laten vallen. Voor groene ogen kies je het beste voor aardetinten met een vleugje grijs, of juist voor knallend paars. Bruine ogen zijn prachtig met gouden tinten, maar kunnen ook gecombineerd worden met wat koelere kleuren. Zo vallen je warm ogen meer op. Grijze ogen zijn vaak licht en door donkere kleuren te gebruiken laat je ze onwijs opvallen.

# Je gebruikt alleen maar kwasten
Terwijl je vingers ook goed gereedschap zijn. Met je vingers kun je je oogschaduw mooi een beetje uitvegen zodat je een nonchalant effect creëert.

# Je denkt dat je meerdere kleuren nodig hebt
Je draagt geen oogschaduw omdat je het teveel werk vindt. Maar als je een kleur kiest die een paar tinten donkerder is dan je huidskleur, en deze met een fluffy borstel aanbrengt kan het juist prachtig zijn.

# Je vergeet de onderkant van je ogen
Vergeet de onderkant van je ogen niet! Helemaal bij een wat heftigere look is het mooi om ook wat product onder je onderste wimperlijn aan te brengen, dit maakt je look een stuk completer.

# Je blendt niet genoeg
Harde lijnen in je oogschaduw geven je een veel strengere look. Probeer je kleuren en overgangen daarom zo goed mogelijk te vervagen met een kwastje of je vinger.

# Je gebruikt alleen maar oogschaduw op je ogen
Terwijl je ook blush en bronzer (en een likje highlighter) kunt gebruiken om een mooie look te creëeren. Als je op vakantie gaat kun je je oogschaduw dus gewoon thuis laten, scheelt weer ruimte in je toilettas.

Welke fout maak jij weleens?

bron, bron