Lifestyle

Dit zijn de beste tips voor je eerste date

Je hebt binnenkort de eerste date met die leuke jongen, eindelijk! Maar stiekem ben je best zenuwachtig, want wat als je iets raars doet of als jullie over niks kunnen praten? En wat kun je eigenlijk het beste doen op zo’n eerste date, behalve ergens wat drinken? Geen paniek! In dit artikel vertellen we je alles wat je moet weten voordat je op date gaat.

Zenuwen
Dat je zenuwachtig bent voor jullie eerste date is normaal. Sterker nog, de eerstvolgende dates zullen deze zenuwen nog wel even blijven. Daten is nu eenmaal iets wat je niet iedere dag doet! Om te zorgen dat je je zo comfortabel mogelijk voelt, raden wij je aan om kleding aan te doen waar jij je zelfverzekerd in voelt. Die prachtige pumps met killer heels zijn enorm sexy, maar als jij je de hele avond druk maakt of je er wel normaal op kunt lopen, zijn ze misschien toch niet zo’n goed idee. Draag kleding die je normaal ook zou dragen, maar dan met een beetje extra’s. In plaats van een spijkerbroek kun je gaan voor een zwarte broek met een leuk shirt. Dat is prima voor in een restaurant, maar ook voor als jullie wat sportievers gaan doen. Probeer je zenuwen voor de rest onder controle te houden door te denken aan hoe je date zich zal voelen. Je bent echt niet de enige met zenuwen. Bel voor je date je vriendinnen op om je zenuwen er uit te kletsen en blijf voor de rest gewoon jezelf. En hey, eigenlijk is het ook best leuk dat je zo zenuwachtig bent toch? Dat betekent in ieder geval dat je je date serieus neemt!

Activiteiten
Hoe kies je nou de beste activiteit? Dat hangt grotendeels af van jullie eigen situatie. Hoe kennen jullie elkaar? Als jullie elkaar via de sport kennen en beiden sportief zijn, is het leuk om iets actiefs te doen. Wat dacht je van kanoën, roeien, mountainbiken of een wandeltocht? Mochten jullie minder sportief zijn kunnen jullie gaan picknicken, uit eten gaan, een dag naar een pretpark of naar de bioscoop. Mocht je naar een film of voorstelling gaan is het wel leuk om daarvoor of daarna nog een drankje te doen. Je datet immers om elkaar beter te leren kennen! Kies in ieder geval voor een activiteit die jullie beiden leuk vinden/ leuk lijkt. 

 

A photo posted by Relationship Goals (@couplegoals) on

Gespreksonderwerpen
Ai, het gesprek valt dood. Wat nu? Als jullie alle standaardonderwerpen gehad hebben, zoals woonplaats, werk en opleiding, kan het wel eens even zoeken zijn. Maar er is sowieso een reden waarom jullie samen op date zijn, dus probeer het daar eens mee. Zitten jullie allebei op dezelfde sport? Vraag naar de competitie en concurrentie. Kennen jullie elkaar via online? Vraag hoe iemand op dat medium of die site terecht kwam. Weet je echt niks meer? Probeer dan een van de volgende vragen: 

♥ Wat was het mooiste land waar je ooit geweest bent en waarom?

♥ Als je niet in Nederland zou mogen wonen, waar zou je dan heen gaan?

♥ Als je de lotto zou winnen, wat zou je het eerste doen?

♥ Wat is de mooiste film die je ooit gezien hebt?

♥ Wat is jouw droombaan?

♥ Wat staat er nog op jouw bucketlist?

♥ Als je verplicht karaoke moest doen, welk nummer zou je kiezen?

Probeer niet teveel te stressen over het idee dat het gesprek dood kan vallen. Waarschijnlijk gaat dat allemaal vanzelf, aangezien je date vast ook vragen aan jou stelt.

Wat als het compleet misgaat?
Maar het kan zo zijn dat het echt mis gaat. Dat jullie geen één onderwerp hebben waarover jullie kunnen praten, of dat je date het alleen over zichzelf heeft. Als je het gevoel hebt: ik wil hier weg, kun je beter voorzichtig een einde aan de date breien. Je kunt eerlijk zijn en toegeven dat je niet het idee hebt dat het wat wordt. Als de klik er niet is, dan is hij er waarschijnlijk aan de kant van je date ook niet. Maar als je dat niet durft kun je zeggen dat je je niet lekker voelt, je kunt een vriendin laten bellen of zeggen dat je moe bent. Waarschijnlijk heeft je date dan ook wel door dat je liever zo snel mogelijk weg wilt. Wees de volgende dag dan ook eerlijk en zeg dat je het niet ziet zitten om de date opnieuw te doen. Dat een date niks is, kan gebeuren. Dat ligt niet aan jou en (waarschijnlijk) ook niet aan die ander. Een klik is er of is er niet en daar kunnen jullie beiden weinig aan doen. Accepteer dat dit het niet was en ga op zoek naar een nieuwe date! 

Lees ook: