Lifestyle

6 tips tegen geïrriteerde dijen in de zomer die echt werken

In de zomer wil je het liefst elke dag jurkjes en korte broekjes dragen. Helaas kan dit ook gepaard gaan met geïrriteerde dijen! Wanneer je bovenbenen langs elkaar schuren kan dit erg vervelend zijn en ook pijnlijk worden. Niet getreurd, want er zijn geniale oplossingen voor dit probleem!

# Poeder
Gebruik een vochtinbrengende poeder op de plekken waar je dijen langs elkaar schuren. Tegenwoordig zijn er ook poeders te vinden in de vorm van spuitbussen en dat scheelt je alweer een hoop werk! Gebruik de poeder elke dag en breng dit ‘s ochtends aan. 

# Deodorantstick
Dit werkt dus echt super goed! Amy Schumer heeft deze tip kortgeleden ook al gedeeld op haar Instagram en veel meiden zijn er enthousiast over. Gebruik een deodorantstick om het zweten te minderen en om je dijen makkelijker langs elkaar heen te laten gaan. Succes gegarandeerd!

# Draag (corrigerende) shorts
Je kent ze wel, van die hele strakke, corrigerende onderbroekjes. Deze zijn er in alle soorten en maten en ze kunnen het dijprobleem heel goed oplossen. Kies voor een wat langere short als je bijvoorbeeld een jurkje draagt. Let er wel op dat je het shortje niet ziet en dat je, indien mogelijk, voor een huidkleurige versie gaat!

# Cyclist powder
Gebruik deze speciale poeder die veel (professionele) fietsers ook gebruiken. Het houdt de huid droog en zo voorkomt het dus ook irritatie op je dijen. Veel fietsers zweren bij dit middeltje voor een zitvlak, maar het schijnt ook geweldig te werken voor je dijen. 


# Smoov/All Huidcontact Spray
Deze spray helpt bij het voorkomen van irritatie op je dijen. Ideaal! 

# Vaseline
Is het eigenlijk al te laat om de schade te voorkomen? Gebruik dan vaseline. Vaseline is bijna overal goed voor en kan de pijn en irritatie ook zeker verminderen. Wanneer de pijn erg extreem wordt en wanneer het lijkt alsof je dijen ontstoken zijn, ga dan even langs de huisarts!

Er zijn dus verschillende manieren die de irritatie tegen kunnen gaan. Probeer irritatie op je dijen altijd zoveel mogelijk te voorkomen. Voorkomen is namelijk beter dan genezen. Je kunt dus prima korte broekjes en jurkjes dragen, maar kies één van de voorzorgsmaatregelen om toch pijnvrij de dag door te gaan.

Heb jij nog een goede tip tegen irritatie?

Beeld: iStock

Must reads 👀